Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunizveidotā Daugavpils domes koalīcija prasa sēdi Elksniņa gāšanai

Trīs no Mūsu partijas saraksta Daugavpils domē ievēlētajiem deputātiem parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Visi deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji arī iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par pašreizējā pilsētas mēra Andreja Elksniņa (Saskaņa) gāšanu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece, Mūsu partijas vadītāja Līvija Jankovska aģentūrai LETA sacīja, ka trīs no četriem Mūsu partijas saraksta Daugavpils domē ievēlētajiem deputātiem parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu, taču viņa atteicās izpaust sīkākas detaļas. Vienlaikus gan Jankovska atzina, ka līdzšinējā Mūsu partijas un Saskaņas koalīcija domē vairs nepastāv, no kā secināms, ka jauno koalīciju trīs Mūsu partijas deputāti varētu veidot kopā ar Latgales partijas pārstāvjiem.

Jankovska zināja teikt, ka trīs viņas partijas biedri pēc jaunā koalīcijas līguma parakstīšanas arī iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par pašreizējā mēra Elksniņa gāšanu.

Vairāki citi aģentūras LETA uzrunātie Daugavpils domes deputāti ceturtdienas vakarā uz tālruņa zvaniem un īsziņām neatbildēja.

Kā ziņots, ceturtdien Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima ("Mūsu partija") atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Par Eigima atbrīvošanu no amata balsoja pieci deputāti, pret - astoņi.

Trešdien Daugavpils domē trīs no Mūsu partijas saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar Saskaņu.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai Saskaņai, bet četras Mūsu partijai.

Top komentāri

Jūrmalā ZZS un Saskaņai saskan
J
Jūrmalā viss pa vecam - ZZS un Saskaņai saskan. Viņi turas kopā, kā salīmēti. Kopīgas rebes vieno.
1917
1
Boļševiks Elksniņš ir sagrābis varu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas