Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Jēkabpilī šoziem gaidāms straujš siltuma tarifa kāpums

Jēkabpilī šoziem gaidāms straujš siltuma tarifa kāpums, liecina SIA "Jēkabpils siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifu projekts.

Uzņēmums ar 1.decembri iecerējis siltumenerģijas gala tarifu palielināt no 58,56 līdz 97,01 eiro par MWh jeb par 65,66%.

Tarifa izmaiņas uzņēmums skaidro ar jaunās biomasas katlumājas nodošanu ekspluatācijā un kurināmā cenu izmaiņām, kā arī izejvielu, materiālu, pakalpojumu un darbaspēka izmaksu izmaiņām.

Kā ziņots, šī gada pavasarī tika atklāta vēl viena "Jēkabpils siltums" biomasas katlu māja, kas atrodas Tvaika ielā. Jaunā biomasas katlu māja ir ar 8 megavatu (MW) jaudu.

Katlu mājas būvprojekta izstrādi, iekārtu un materiālu piegādi, būvniecības darbus un objekta nodošanu ekspluatācijā veica ģenerāluzņēmējs SIA "Mapri būve", kas pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Osauhing Mapri Ehitus" (90%) un Artūram Sausiņam (10%), liecina "firmas.lv" informācija. Katlu mājā ir uzstādīts Austrijas firmā "Kohlbach" ražots katls, firmā "Scheuch" ( Austrija ) ražots dūmgāzu kondensators un elektrostatiskais dūmgāzu attīrīšanas filtrs.

"Aizstāta fosilo resursu izmantošana ar atjaunojamiem energoresursiem un uzlabota katlumājas darbības efektivitāte, nodrošinot nepārtrauktu un stabilu siltumenerģijas piegādi patērētājiem," tolaik lepojās pašvaldība.

Projekta kopējās izmaksas bija vairāk nekā 7 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, no kuriem 2,7 miljoni eiro bija ES Kohēzijas fonda finansējums. Pārējā finansējuma iegūšanai Jēkabpils pašvaldība ņēma kredītu Valsts kasē.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, "Jēkabpils siltums" ir Jēkabpils novada pašvaldības uzņēmums. Tā apgrozījums 2023.gadā bija 6,09 miljoni eiro, bet peļņa - nepilni 38 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas