Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Jelgavā rīta pusē vētrā cietušas 120 daudzdzīvokļu mājas un 80 privātmājas, situācija daudzviet ir smaga

Jelgavā saņemti pieteikumi par stiprā lietus un vētras postījumiem no 120 daudzdzīvokļu mājām un ap 80 privātmājām, aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods (NA).

Tā ir informācija, kas apkopota civilās aizsardzības komisijas sēdē, kas notika šorīt.

Viņš norādīja, ka lietus un vējš turpinās un noteikti šādu pieteikumu būs vēl vairāk.

Strods atzina, ka līdz šim lielākais nokrišņu daudzums pilsētā bija fiksēts 2014.gada rudenī, kad pa dienu nolija zem 80% no mēneša normas. Savukārt tagad diennakts laikā nolijis tuvu divu mēnešu normai.

Tādu ūdens daudzumu Jelgavas sūknētavas nespēj novadīt, lai gan strādā ar pilnu jaudu jau visu diennakti. Dienas pirmajā pusē, kad lietus bija mazliet pierimis, situācija nedaudz mainījās, taču tad lietus atsākās.

Līdz ar to situācija esot ļoti smaga. Pašlaik neesot iespēju arī palīdzēt cilvēkiem, kuri lūdz palīdzību atsūknēt ūdeni no privātmājām, no pagrabiem. Lietus notekūdeņu sistēma esot pilna ar ūdeni, līdz ar to ūdenim nav kur palikt un ūdens atsūknēšana neko nedos, jo ūdens pietecēs atkal.

Viņš aicināja cilvēkus piefiksēt situāciju un rakstīt pieteikumus par palīdzību pašvaldībā. Savukārt pašvaldība apkopos visu informāciju un vērsīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kas jau ir solījusi atbalstu.

Kā ziņots, pagājušajā naktī vētras laikā Jelgavā palīdzība sniegta septiņiem cilvēkiem, lai evakuētu viņus no applūdušās mājas, informē pašvaldība.

Cilvēki izmitināti dienesta viesnīcā Jāņa Čakstes bulvārī.

Pilsētā šonakt applūda ielas un krustojumi, plūdi radīja izskalojumus un bojāja pilsētas infrastruktūru, applūda pagalmi un atsevišķās ēkās sāka ieplūst ūdens, vējš lauza kokus un koku zarus.

Paredzot glābšanas dienesta lielo noslodzi, pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" jau naktī iesaistīja uzņēmumu, ar kuru tai ir noslēgts līgums par vēja lauzto koku zāģēšanu, lai atbrīvotu brauktuves. Šobrīd primāri tiek atbrīvota vismaz viena brauktuves josla, lai ielas būtu izbraucamas.

Visas lietus ūdens sūkņu stacijas pilsētā strādā, taču, lietum turpinoties, tās joprojām nespēj novadīt lielo ūdens daudzumu.

Tikai no rīta puses ūdens daudzums pilsētas ielās pamazām sāka samazināties - no maksimālajiem 180 milimetriem līdz 150 milimetriem uz kvadrātmetru.

Īpaši apgrūtināta situācija ir vairākos privātmāju rajonos, kur lietus pārpludinājis pagalmus. Iedzīvotāji ziņo par nepieciešamību atsūknēt ūdeni. Taču pašlaik vietās, kur pārplūduši ne tikai pagalmi, bet arī novadgrāvji, lietus ūdeni nav kur atsūknēt.

Pašlaik tiek apkopoti iedzīvotāju ziņojumi un, tiklīdz novadgrāvjos kritīsies ūdens līmenis, būs iespējams sākt ūdens atsūknēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas