Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Jelgavniece sašutusi par atkritumos izmestām mācību grāmatām

"Pie vakarskolas ir trīs miskastes, kur skola lādē grāmatas. Dažas ir pilnīgi jaunas, neizpakotas. Tonnām makulatūras," par redzēto pie Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas sašutusi kāda jelgavniece. Skola skaidro, ka grāmatas izmestas, jo tās saturiski novecojušas un nav izmantojamas mācību procesā, ziņo portāls zz.lv.

Notikuma vietā zz.lv pārliecinājās, ka lielākoties dzeltenās krāsas konteinerā, bet arī melnajā, kas paredzēts visa veida atkritumiem, atrodas dažāda mācību literatūra. Piemēram, grāmata Roku rokā. Konstruktīvi valodas vingrinājumi, Prese valodas apguvē, Latviešu literatūra un Pasaules ģeogrāfija krievu valodā. Daudzas no tām bija mazlietotas vai pat vēl atradās iepakojumā.

Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas bibliotekāre Anita Korvena-Kosakovska atzīst, ka grāmatas tiešām izmetusi pati skola. "Šīs grāmatas tika šķirotas un ilgi glabātas, bet saturā tās ir novecojušas. Žēl jau ir, un sirds sāp, bet, ko lai dara! Jādod vieta jaunajām. Katrā ziņā nekas netiek mests ārā, ja nav saskaņots ar priekšmetu skolotājiem. Viņi jau tā paņem uz kabinetiem visu, cik var," viņa teic, piebilstot, ka konteineros nonākušas četras piecas grāmatu kaudzītes. Daudzas no tām tapušas dažādu projektu laikā, un skola šīs grāmatas saņēmusi dāvinājumā pirms aptuveni desmit gadiem, bet nav atradusi pielietojumu. Taču tās nodot atsevišķi makulatūrā izglītības iestādei nav bijusi doma, jo apjoms šķitis pārāk mazs. Tomēr Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas bibliotekāre sola mācību literatūru no konteineriem izņemt un nogādāt šķirošanas laukumos.

Uzņēmuma Zemgales EKO pārstāve Evija Vaivode, komentējot šo situāciju, mierina, ka dzeltenās krāsas konteinera, kurā drīkst ievietot papīru, avīzes, žurnālus, grāmatas, kartonus, PET pudeles, plēves iepakojumu un citus atkritumus, saturs tiks šķirots. Tāpēc Vakara (maiņu) vidusskolas grāmatas poligonā nenonāks. Taču viņa atgādina, ka 1.jūnijā sākusies akcija Atnes makulatūru, kuras laikā visi, kas nogādājuši makulatūru šķirošanas laukumos Paula Lejiņa ielā 6, Salnas ielā 20 vai Ganību ielā 84, aicināti aizpildīt reģistrācijas anketu un iemest to speciālā kastē. Līdz vasaras beigām šīs akcijas, kā arī Šķiro PET pudeles un Sāc šķirot skārdenes dalībnieki piedalīsies dažādu balvu izlozē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas