Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jūrmalā pašvaldība nodrošinās brīvpusdienas pirmsskolas audzēkņiem un skolēniem līdz 6. klasei

Jūrmalas pilsētas dome ceturtdien, 30. augustā, gatavojas pieņemt saistošos noteikumus par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kuros paredzēts, ka no šā gada 1. septembra brīvpusdienas būs visiem skolēniem no 1. līdz 6.  klasei, kā tiem bērniem, kuri apgūst pirmsskolas obligātās izglītības programmu, portālu Diena.lv informēja Jūrmalas pašvaldībā.

"Savulaik Jūrmala bija vienīgā Latvijas pašvaldība, kas nodrošināja brīvpusdienas visiem skolēniem līdz 6. klasei un gatavojās bez maksas ēdināt skolēnus līdz pat 9. klasei, kā tas jau bija Igaunijā. Ekonomiskā krīze neatļāva šo procesu turpināt, taču tagad labo tradīciju atjaunojam. Pagājušajā mācību gadā brīvpusdienas jau bija ne tikai pirmklasniekiem, kam to nodrošina valsts, bet Jūrmalā bez maksas pusdienoja arī otrās klases skolēni. Tagad ievērojami paplašinām brīvpusdienu saņēmēju loku," teic Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Paredzēts, ka šajā mācību gadā brīvpusdienas Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs – gan vispārizglītojošās skolās, gan pirmsskolas iestādēs –  būs arī visiem izglītojamajiem no ģimenēm, kurām domes Labklājības pārvalde piešķīrusi trūcīgas vai maznodrošinātas statusu, kā arī pašvaldības iestādes Sprīdītis audzēkņiem un vispārizglītojošo iestāžu izglītojamajiem no ģimenēm, kurās iztikas līdzekļi mēnesī vienai personai nepārsniedz 100 latus.

Uz 50% atlaidi maksai par ēdināšanu varēs pretendēt  pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamie no daudzbērnu ģimenēm un  ģimenēm, kam piešķirts maznodrošinātas statuss.

Pašvaldība par katrām brīvpusdienām maksās vispārizglītojošās skolās latu dienā vienam izglītojamajam, bet pirmsskolas iestādēs – atbilstoši domes apstiprinātai katras iestādes ēdināšanas pakalpojumu maksai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas