Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Jūrmalā stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā

Jūrmalā pēc lielajām lietavām arvien stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

Lietum mitējoties, ūdens līmenis pilsētā ir nedaudz krities, bet ne būtiski, atzīmēja politiķe. Šodien ir sarunāta lieljaudas tehnika, kas sūknēs joprojām stāvošo ūdeni no Kāpu ielas uz jūras pusi.

Sproģe atzina, ka pašvaldība pārskatīs un mēģinās uzlabot notekgrāvju un meliorācijas sistēmas, kur ir konstatēts, ka vietām šie grāvji ir aizrakti. Viņa uzsvēra, ka ir jāmeklē problēmu risinājumi, jo sinoptiķi prognozē, ka nākotnē līdzīgas vētras var tikt piedzīvotas visai regulāri.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja lēsa, ka kopumā pilsētai un tās iedzīvotāju īpašumiem būs nodarīti ļoti lieli zaudējumi, kurus skaitliski vēl izteikt nevar. Viņa atgādināja, ka pašvaldība aicina iedzīvotājus fotofiksēt bojājumus. Savukārt lauztos kokus iedzīvotāji varēs nodot pašvaldībai, kura pakāpeniski tos savāks.

Kā vēstīts, pagājušajā svētdienā un pirmdien arī Jūrmalu skāra vētra, kas nodarīja plašus postījumus. Vētra nodarījusi postījumus daudzās Jūrmalas apkaimēs, bet sevišķi daudz postījumu konstatēts Kauguru, Jaunķemeru, Vaivaru, Slokas, Asaru, Mellužu, Majoru un Dzintaru apkaimēs.

Glābēju palīdzība bija nepieciešama uz brauktuvēm un ietvēm nolauzto koku un zaru novākšanai, elektroapgādes infrastruktūras bojājumu, kā arī pašvaldības un privātpersonu īpašumu postījumu novēršanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas