Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ķekavas novada dome neredz pamatu opozīcijas prasībai atlaist Adatu

Ķekavas novada domes deputāti pirmdien notikušajā ārkārtas sēdē noraidījuši sešu opozīcijas deputātu iesniegumu par domes priekšsēdētāja vietnieka saimnieciskajos jautājumos un deputāta Anda Adata atbrīvošanu no amata, jo šādai rīcībai nav ne tiesisks, ne morāls pamatojums, portālu Diena informēja Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa.

Pirms lēmuma pieņemšanas par Adata atstāšanu amatā, deputāti izvērtēja Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas tiesneses vēstuli, kurā bijis norādīts, ka tiesas spriedums attiecībā uz Adatu nav stājies likumīgā spēkā.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks izteicis nožēlu, ka mediji "uzķērušies" uz Vienotības un Saskaņas centra Ķekavas novada frakciju deputātu izteikto populismu. 

"Šo deputātu vieglprātīgā rīcība, iesniedzot 19. septembra ārkārtas domes sēdē nepatiesu informāciju par neesošu tiesas spriedumu attiecībā uz Adatu un interpretējot to sev vēlamajā formā, varēja iegrūst pašvaldību smagā tiesvedībā," norādījis pašvaldības deputāts.

Variks arī uzsvēris, ka tikai pēc tiesas lēmuma stāšanās spēkā domes deputāti rīkosies adekvāti, jo domes lēmumam jābūt saskaņā ar spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

Domes sēdē tāpat nolemts, ka opozīcijā strādājošais Ķekavas novada domes deputāts Ivars Pihtovs noliks deputāta pilnvaras. Šis lēmums pieņemts, balstoties uz viņa personisko rakstveida iesniegumu saistībā ar došanos ilgākā atvaļinājiumā. Deputātu, kurš stāsies Pihtova vietā, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas apstiprināto kārtību šīs dienas laikā noteiks Ķekavas novada vēlēšanu komisija, kas savu lēmumu paziņos domes priekšsēdētājam. Jaunais deputātu kandidāts būs jāapstiprina domes sēdē.

Jau vēstīts, ka 19. septembrī tika sasaukta Ķekavas novada domes ārkārtas sēde, lai, balstoties uz sešu deputātu iesniegumu, izskatītu jautājumu par Adata pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa. Izvērtējot juridisko pamatojumu un pieejamo informāciju, tika konstatēts, ka nevienā no spēkā esošajām likuma normām nav noteiktas domes tiesības pieņemt lēmumu saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktu, līdz ar to – deputātu iesniegumā minētais jautājums nav domes kompetences jautājums, un dome šajā gadījumā nevar pieņemt lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas