Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kurzemē ārsts šarlatāns apkrāpj pensionārus

Latvijā nereģistrētu zāļu injekcijas, mugurkaula staipīšana, kā arī bonusā antidepresanti ar caurejas līdzekli ir recepte, ar kuras palīdzību kaktu dakteris Guntis Ezergailis no veciem un naiviem cilvēkiem izviļ viņu ietaupījumus. Neraugoties uz to, ka Veselības inspekcijā par viņu sakrājušās jau vairākas sūdzības un materiāli nodoti Ģenerālprokuratūrā, G.Ezergailis turpina praktizēt savu nodarbi, raksta laikraksts Neatkarīgā.

Sarunā ar Neatkarīgo kaktu dakteris melo, ka viņam ir visi nepieciešamie sertifikāti – esot kardiologs, reanimatologs, ģimenes ārsts, iekšķīgo slimību speciālists, un visas vainas esot ārstējamas caur mugurkaulu. Pārbaudot G.Ezergaiļa sniegtās ziņas, noskaidrojies, ka derīgu sertifikātu viņam nav. Ārsta sertifikāta derīguma termiņš beidzies pirms desmit gadiem. Savukārt tāda Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra, kas it kā atļāvusi dakterim strādāt visā Latvijas teritorijā, vairs neeksistē. 

Taču naiviem vecīšiem, kas savas aizejošās veselības saglābšanai gatavi ķerties pie katra salmiņa, tādi jautājumi šķiet otršķirīgi. Arī tas, kādēļ medicīna jāprakti-zē viesnīcas istabiņās vai privātos dzīvokļos, nevis atbilstoši aprīkotās medicīnas ie-stādēs. Apmaiņā pret cerību viņi brīnumdakterim maksā 150–160 latus, bet pēc tam smagi pieviļas.

Jeļenas kundzi, kurai ir vesela buķete dažādu vecuma kaišu un vīrs pēc insulta guļ uz gultas, piesaistīja sludinājums vietējā laikrakstā: "Sertificēts, pieredzējis ārsts veic ātru un kvalitatīvu mugurkaula, locītavu un iekšķīgo slimību ārstēšanu." Cerēja, ka tāds gudrs dakteris abiem palīdzēs. Ja ne gluži jaunību atgūt, tad vismaz tikt vaļā no sāpēm. Licies ļoti kompetents – bez specifiskiem izmeklējumiem viedi noteicis, ka sirds kreisais kambaris slikti strādājot. Nolasījis medicīniskiem terminiem piebārstītu lekciju. Tomēr labāk viņai nekļuva, un visa nauda arī iztērēta. Veselu nedēļu viņa jutusies ļoti slikti. Tagad sirds vēl vairāk streikojot.

Turklāt naudu G.Ezergailis faktiski izblēdījis. Pēc daktera un viņa palīga veiktajām manipulācijām – mugurkaula krakšķināšanas un pāris injekcijām (viena no tām veikta sirds apvidū, otra kājas locītavā) Jeļenas kundze atradusies tuvu ģībonim. Tādā stāvoklī viņa par maksāšanu nebija spējīga domāt. Arī sašpricētais vīrs – ne. Taču to, kur atrodas abu laulāto ietaupījumi, zinājusi paziņa Tamāra, ko Jeļena bija pieaicinājusi noskatīties ārstēšanā. Būdama pilnīgā apjukumā, draudzene tad arī atdevusi dakterētāju prasītos 150 latus, raksta Neatkarīgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas