Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvijā aizturētajiem 28 irākiešiem dienas laikā saziedots apģērbs un pārtika

Krāslavas novadā, netālu no valsts robežas 1.oktobrī aizturēta kārtējā valsts robežu nelikumīgi šķērsojušā nelegālo imigrantu grupa, kas ir lielākā Latvijā vienā reizē aizturētā – 28 Irākas pilsoņi, informē Valsts robežsardze.

Latvijas iedzīvotāji šai cilvēku grupai ziedojuši pārtiku un drēbes. Ceturtdien sociālajā vietnē Facebook izveidotajā domubiedru grupā "Gribu palīdzēt bēgļiem" publicēts aicinājums ziedot minētās lietas, atsaucoties uz patvēruma meklētāju izmitināšanas vietu Mucenieki. Kā informē grupas izveidotājs Egils Grasmanis, viņam zvanīts no centra, lūdzot palīdzēt sagādāt pārtiku šiem cilvēkiem vismaz pirmajam laika posmam.

Lūgumam atsaukušies daudzi. Grasmanis norāda, ka līdz šim ziedoto viņš jau ir nogādājis Muceniekos, taču, tā kā no 28 Irākas patvēruma meklētājiem puse ir bērni, kuru vidū ir arī vienu un divus gadus veci bērni, viņiem joprojām ir vajadzīgas vairākas lietas.

Tikmēr pienācis brīdis, kad Valsts robežsardzei vairs nav brīvu vietu nelegālo imigrantu izmitināšanai.

Uz ceļa Krāslava – Varnaviči robežsargi aizturējuši 28 personu grupu – septiņus vīriešus, sešas sievietes un 15 bērnus, visus ar Irākas ceļošanas dokumentiem.

Irākas pilsoņi Latvijā ieceļoja nelikumīgi - šķērsojot Latvijas un Baltkrievijas robežu. 

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess.  

Visas personas pieprasīja patvērumu Latvijā. Personas nogādātas uz PMLP Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Mucenieki.

Visas personas pieprasīja patvērumu Latvijā, un tagad valstij būs jāizlemj, vai ārvalstniekiem piešķirt bēgļa vai alternatīvo statusu.

Personas nogādātas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Mucenieki, jo šobrīd Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā kopā ar izmantojamajām telpām Valsts policijā ir izmitinātas 134 personas, līdz ar to Valsts robežsardzei vairs nav brīvu vietu, kur aizturētās personas izmitināt.

Šogad deviņu mēnešu laikā par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 373 trešo valstu piederīgie, kas salīdzinājumā ar pērno gadu kopumā ir trīs reizes vairāk. 257 aizturētie ir no Vjetnamas, bet no Irākas bijušas 39 personas. Tāpat šogad aizturēti 30 Afganistānas iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm.

Kopumā šogad deviņu mēnešu laikā par nelikumīgu zaļās robežas šķērsošanu aizturēti 373 trešo valstu piederīgie, kas salīdzinājumā ar pērno gadu kopumā faktiski ir trīs reizes vairāk.

Mainīts virsraksts; papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas