Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Neretas novada domes vadītājam ar jauno gadu uzlec alga

Neretas novada dome nolēmusi, ka ar jauno gadu domes priekšsēdētāja Arvīda Kvieša mēnešalga būs 1300 eiro (913,65 lati) pirms nodokļu nomaksas. Pirms tam viņš saņēmis 800 latu pirms nodokļu nomaksas, bet no komentāriem par algas palielinājumu atturas, vēsta reģionālais laikraksts Staburags.

Neretas novada pašvaldības mājaslapā, sadaļā Dokumenti, BudžetsIzmaksātais atalgojums rakstīts, ka Arvīdam Kviesim pagājušā gada septembrī, oktobrī un novembrī ir izmaksāti 551,92 lati mēnesī. Pašvaldības sekretāre Edīte Dābola skaidro — tā ir summa pēc nodokļu nomaksas. Par decembri izmaksātā atalgojuma lielums mājaslapā vēl nav ievietots.

Kādēļ alga ir palielināta? "Man par savu atalgojumu nav korekti runāt," saka Kvieša kungs un mudina par to jautāt "projekta autoram" — savam vietniekam  Aivaram Miezītim. Viņš savukārt skaidro, ka tā nav algas palielināšana.

"Deputāti novada domes priekšsēdētāja algu nevis palielināja, bet noteica saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, un tā ir korekta un adekvāta viņa darba apjomam un atbildībai, pēc nodokļu nomaksas paliek tikai ap 600 latiem," saka Miezīša kungs.

"Iepriekšējā sasaukuma laikā algu saņēma gan priekšsēdētājs, gan viņa vietnieks, tagad vietnieks atalgojumu nesaņem, izņemot par priekšsēdētāja aizvietošanu viņa prombūtnes, piemēram, atvaļinājuma, laikā. Tagad ir naudas ekonomija, bet priekšsēdētāja darba apjoms ir palielināts. Priekšsēdētāja pienākumu sarakstu ikviens var izlasīt pašvaldības mājaslapā. Arī salīdzinājumā ar citu domju priekšsēdētāju atalgojumu alga ir adekvāta. Minimālās algas saņēmējiem vai bezdarbniekiem tā, protams, šķiet ļoti liela, tomēr jāņem vērā arī atbildības līmenis. Ja kādam alga šķiet neatbilstoši augsta un tā varētu motivēt strādāt domē, viņam ir visas iespējas nākamajās pašvaldību vēlēšanās ieņemt šo amatu. Tā kā no janvāra valstī ir paaugstināta minimālā alga, darba grupā un komiteju sēdēs divu mēnešu laikā ir pārskatīta darba samaksa arī Neretas novada pašvaldības darbiniekiem. Algas mazākas nav kļuvušas, bet, ja kādam tā ir lielāka, pieaugums ir nenozīmīgs."

Vai ir panākta vadības algu fonda ekonomija, ja iepriekšējā domes priekšsēdētāja Antona Blūma laikā algu ik mēnesi saņēma arī viņa vietnieks, bet pēc pašvaldību vēlēšanām algota vietnieka vairs nav, toties algu saņem izpilddirektors, kura amata iepriekš nebija? Arvīds Kviesis skaidro: "Saskaņā ar likumu no 2013. gada arī mazajās pašvaldībās jābūt izpilddirektoram. Domes deputāti noteica, ka izpilddirektora atalgojums būs 720 latu pirms nodokļu nomaksas. Vadības algu fonda ekonomija ir apmēram 50 latu mēnesī."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas