Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nesokas Bauskas piena īpašumu pārdošana

Jaunajai piena rūpnīcai Jelgavā nosvinēti spāru svētki, paveikti aptuveni 40% celtniecības darbu, taču par kādreiz iecienīto Bauskas pienu liecina vien ieilgušais bankrotējušā uzņēmuma maksātnespējas process, ziņo portāls _bauskasdzive_.

Kā viens no iemesliem minēta maksātnespējas administratores Valentīnas Kepentes neefektīvā darbība. Portāls vēsta, ka divu gadu laikā administratore nav varējusi pārdot nevienu īpašumu. V. Kepentes darbībā konstatēti vairāki pārkāpumi. Apejot normatīvos aktus, nekustamo mantu viņa mēģinājusi pārdot pa daļām. Īpašumi netika apsekoti, nebija nodrošināta to uzturēšana, tādēļ daļa ēku jau pussagruvušas. Pamatojoties uz Maksātnespējas likuma 22. panta 2. daļas 2. punktu, tiesa šī gada februārī atcēla V. Kepenti no pienākumu pildīšanas.

Viņas vietā iecelta Jevgēnija Tokmačova, kas teju pusgadu iepazinās ar lietas sastāvu. Neveiksmīgi beigušās viņas virzītās nekustamo īpašumu izsoles. Mājai Bauskā, Plūdoņa ielā 34, un zemesgabalam ar kopējo platību 600 kvadrātmetri un sākumcenu 9300 latu, kā arī dzīvoklim Stacijas ielā 5 ar kopējo platību 45,9 m2 un 5 500 latu sākumcenu nepieteicās neviens pircējs, līdz ar to plānotās izsoles atzītas par nenotikušām.

Administratore plāno īpašumus nodot atkārtotā izsolē nākamajā gadā. Konkrēti datumi vēl tiks precizēti, bilst. J. Tokmačova. Patlaban zināms, ka februārī notiks izsole jaunajam ražošanas ceham Stacijas ielā 1. Iepriekšējās adiministratores laikā jaunbūvi ar zemesgabalu 31 800 m2 tika mēģināts pārdot par 550 tūkstošiem latu. Par šādu cenu izsolē to neviens neiegādājās.

2009. gada septembra sākumā Bauskas piena kreditoru sapulce pieņēma lēmumu par uzņēmuma bankrota procedūras sākšanu, minētā gada februāra sākumā Bauskas rajona tiesa Bauskas pienu pasludināja par maksātnespējīgu. Bauskas piena kopējās kredītsaistības veidoja nedaudz vairāk kā četrus miljonus latu pret GE Money Bank, Lauku atbalsta dienestu, zemniekiem u. c. kreditoriem. Uzņēmums veica arī daļēju modernizāciju, kas izmaksāja vairāk nekā 3,5 miljonu latu, no kuriem pusi nodrošināja ES finansējums, bet otru pusi - GE Money Bank.

Šī gada 30. novembrī Rīgas apgabaltiesa pilnībā apmierināja AS GE Money Bank prasību un no patlaban maksātnespējīgā uzņēmuma Bauskas piens akcionāres un valdes locekles Nadeždas Podkopajevas nolēma piedzīt 3,01 miljona latu parādu, informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš. Tiesas spriedumu līdz 3. janvārim iespējams apstrīdēt Augstākajā tiesā apelācijas kārtībā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas