Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No amata vēlas gāzt Jēkabpils mēru Ragaini

Astoņi Jēkabpils deputāti, pārmetot domes priekšsēdētājam bezdarbību saistībā ar plānoto pašvaldību reformu un nespēju komunicēt, pieprasījuši sasaukt ārkārtas domes sēdi mēra Raivja Ragaiņa (LZP) atbrīvošanai no amata, noskaidroja aģentūra LETA.

Ar mēra darbu nav apmierināti Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvji, tostarp bijušais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Latgales partijas, partijas KPV LV deputāti, no Saskaņas ievēlētais Broņislavs Ivanovskis un Ragaiņa vietnieks Aivars Kraps (GKML). Domes ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata un jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu sasaukta 30.aprīlī plkst.16.

"Šo divu gadu laikā es neredzēju, kādā virzienā mēs ejam, kā pašvaldība attīstās. Bet domes priekšsēdētāja uzdevums ir parādīt vīziju," aģentūrai LETA pārmaiņu nepieciešamību pamatoja Kraps.

Tāpat vietnieks, kurš amatā stājies tikai pērnā gada oktobrī, priekšsēdētājam pārmet bezdarbību saistībā ar gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu, jo, viņaprāt, mēram būtu aktīvi jākomunicē ar tuvējām pašvaldībām par iespējamo apvienošanos, uzrunājot arī Līvānu, Pļaviņu, Neretas novadus. Taču Ragainis, pēc Krapa teiktā "nedara neko".

Arī komunikācija ar padotajiem iztrūkst, domē nav izveidota spēcīga komanda, kas strādātu vienam mērķim, uzskata deputāts, kurš daļu argumentu, kas neesot publiskojami, gatavojas pateikt mēram personīgi.

Savukārt Ragaiņa pārstāvētās Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars aģentūrai LETA pauda, ka mēra vadībā izdevies ļoti sadrumstalotajā Jēkabpils domē, kur 13 deputāti pārstāv deviņas dažādas partijas, izveidot darboties spējīgu komandu un nodrošināt lēmumu pieņemšanu pilsētai svarīgos jautājumos, apvienojot gan pozīcijas, gan opozīcijas deputātus. Tādējādi, viņaprāt, mēram ir izdevies nodrošināt visu deputātu iesaisti lēmumu pieņemšanā un darbošanos pilsētas attīstības interesēs.

"Plānotais apvērsums pilsētas vadībā nav balstīts uz racionāliem argumentiem, bet uz vēlmi nodrošināt varu pašas varas un interešu dēļ. Tas nav pieļaujams, tāpēc aicinu Jēkabpils domes deputātus novērtēt paveikto, novērtēt to, ka pilsētas attīstības plānos tiek iesaistīti visi - gan pozīcijas, gan opozīcijas - deputāti. Un nepakļauties populistiskiem lozungiem. Uz spēles ir pilsētas un perspektīvā arī lielā novada nākotne. Balsojiet pēc sirdsapziņas un domājot par pilsētu," aicina Tavars.

Pēc pašvaldību vēlēšanām 2017.gadā balsojumam uz priekšsēdētāja amatu tika izvirzīti Ragainis un Salcevičs, bet Salcevičs savu kandidatūru neuzturēja, tāpēc balsojums notika par vienu kandidātu. Ragaini amatā atbalstīja 11 deputāti, bet divi - Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija) un Māris Dimants (Jēkabpils reģionālā partija) - bija pret.

Ragainis aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka LZP Jēkabpilī apvienojusies koalīcijā ar vēl četriem domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem - Saskaņu, Latvijas zemnieku savienību, Latvijas reģionu apvienību un KPV LV, turklāt balsojumā par mēra amatu jaunajai koalīcijai esot garantēta arī astotā balss.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Bet jūs palūkojaties uz tiem labiešiem, kuri laužas uz varas visotni Jēkabpilī!
Dauņeksterminators
D
Sīkas ļaužu grupiņas nosaukt par partijām... tur vajag lielu fantāziju!
referendums
r
Pilnīgi pareizi, Pļaviņu novads ir jāpievieno Jēkabpilij nevis Stučkai ( Aizkraukles ciemam ). Cilvēkiem vismaz kāda cerība rastos...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas