Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Opozīcija vēršas pie valdības ar lūgumu atlaist Ventspils domi

Ventspils domes opozīcijas deputāti vērsušies pie Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) un ministriem ar lūgumu izvērtēt "domes ilgstošās prettiesiskās darbības un pārkāpumus un veikt likumā noteiktos pasākumus esošā domes sastāva atlaišanai", aģentūru LETA informēja deputāts Aivis Landmanis (LRA).

Deputātu Landmaņa, Ģirta Valda Kristovska (V), Ivara Landmaņa (LRA) un Daces Kornas (V) iesniegums adresēts Kariņam, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP), tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) un satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP).

Opozīcija uzskata, ka Ventspils domes darbība neatbilst Satversmē un likumos noteiktiem tiesiskas un demokrātiskas Latvijas valsts pārvaldes principiem un kārtībai, "kā rezultātā Ventspils pašvaldībā gadiem ilgi valda autoritārs vadības stils neleģitīma pašvaldības vadītāja deputāta Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) vadībā".

"Lembergam ir izdevies izveidot prettiesisku režīmu, kas, līdz ar citiem pārkāpumiem, neievēro Latvijas likumos garantētās mazākuma deputātu un citādi domājošo tiesības uz līdztiesības un proporcionalitātes pamatiem piedalīties Ventspils pilsētas un pašvaldības darbā," apgalvots iesniegumā.

Opozīcijas deputāti arī paziņoja, ka jau kopš 2017. gada rudens vairākkārt vērsušies tiesībaizsardzības un tiesu instancēs "par pašvaldībā praktizētajiem Satversmē noteiktajiem valsts pārvaldes pamatprincipu pārkāpumiem". "Tomēr domes vadība, deputātu valdošais vairākums ne vien neņem vērā minēto tiesu instanču lēmumus, bet ar pašvaldības administrācijas vadības tiešu līdzdalību turpina masveidīgu mazākuma deputātu darbības ierobežošanu kā tiesā izskatītajos, tā arī citos pašvaldības prettiesisko darbību sektoros," uzskata vēstules autori.

Savukārt Kristovskis paziņojis, ka par domē notiekošajām nelikumībām attiecībā uz mazākuma deputātu darbības ierobežošanu pēdējo gadu laikā daudzkārt ir ziņots Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, taču iepriekšējā vides un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) darba laikā nekādas darbības neesot veiktas.

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Jūrmalā viss pa vecam. Trijās lietās apsūdzētais Truksnis ar Saskaņas atbalstu turpina vadīt domi.
Ak, vai...
A
Lai nu kurš būtu ko prasījis, bet ne jau Kristovskis, par kuru jau sen runā, ka viņš esot Meroni sulainis.
Trakais
T
Kristovskis ir nojūdzies ar pilnīgu realitātes zudumu!. Vispirms, par Lembergu nobalsoja 60% ventspilniešu; otrkārt, ja Ventspils nonāktu Vienotības rokās, tā ātri kļūtu par ekonomisko tuksnesi ar 500 pārpalikušiem pensionāriem, un Kristovskis, kas nolaistu pilsēti lidz kliņkim, tikpat ātri no Ventspils aizbēgtu, kā viņš to ir darījis 20 gadus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas