Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināta - Izmukušais lācis joprojām nav atrasts, nelīdz ne ēsmas, ne suņu darbs

No iežogojuma izmukošo lāci Līgatnes dabas takās joprojām nav izdevies atrast, pagaidām lāča meklēšanā nelīdz ne tuvējā apkārtnē izvietotās medus ēsmas, ne īpaši apmācīti suņi, pastāstīja Līgatnes dabas taku zvērkope Velga Vītola.

Tāpat viņa norādīja, ka pašlaik intensīva lāča meklēšana nenotiek, jo lācis, ļoti iespējams, ir izstaigājies pa vietējo apkārtni un pašlaik guļ. Vītola sacīja, ka lielākas cerības atrast aizmukušo lāci būs vakarpusē, kad viņš būs atpūties un atkal devies pastaigā pa vietējo apkārtni.

"Pašlaik intensīva lāča meklēšana nenotiek, vien ik pēc kāda laika tiek pārskatītas dabas takas - nav tā, ka cilvēki dotos ķēdē, lai mežā meklētu lāci. Meklēt lāci varētu sākt vakara pusē, kad tas būs atpūties un turpinās savas gaitas," klāstīja Vītola.

La atrastu lāci, dabas taku apkārtnē izvietotas arī medus ēsmas, kuras novietotas gar taku malām, kā arī smilšainās vietās, lai vieglāk būtu pamanīt lāča pēdas. Tomēr tas nav devis rezultātu. Lāča pēdas pagaidām nav izdevies arī saost četriem īpaši apmācītiem suņiem.

Pēdējo reizi lācis rīta pusē redzēts turpat, iežogojuma tuvumā, un dzīvnieku kopēja norādīja, ka lācis, visticamāk, necentīsies iet projām no tuvākās apkārtnes.

Arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldēnformēja, ka aktīvi izbēgušā lāča meklēšanas pasākumi pēc Dabas aizsardzības pārvaldes iniciatīvas ir pārtraukti.

Jau vēstīts, ka naktī no trešdienas uz ceturtdienu no Līgatnes dabas taku voljera ir izmucis lācis. Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama.

Līdz situācijas atrisinājumam ieeja Līgatnes dabas taku zonā ir aizliegta. Iedzīvotāji un viesi, ogotāji, sēņotāji un dabas vērotāji lūgti atturēties no dabas taku teritorijā esošo mežu apmeklējuma.

Lāča meklēšanā arī iesaistīti četri suņi, kas Krievijā specializējušies lāču medībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas