Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (11:15) - Ārkārtas situācija Ogrē - applūdušas ēkas; trīs cilvēki evakuēti

Ilgstošo lietavu dēļ Ogrē pārplūdusi Urgas upīte. Lietus turpinās. No applūdušās teoritorijas evakuēti trīs cilvēki. Evakuētie iedzīvotāji pārvietoti uz telpām Slimnīcas ielā 2. 

"Šobrīd nav iespējams pateikt, kad situācija būs atrisinājusies, jo turpina līt lietus," skaidroja Ogres novada pašvaldības preses sekretāre Baiba Trumekalne, piebilstot, ka notikuma vietā strādā Valsts ugundzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kā arī pašvaldības policija.  

Cietušajiem tiek pievests dzeramais ūdens un 13.00 tiks piedāva zupa. Šobrīd arī tiek organizēts transports, lai samešus, no kuriem attīrīta pārplūdusī Urgas upe, varētu aiztransportēt. 

Novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija) Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma apstiprināja - pašlaik plūdu skartajā teritorijā ir ārkārtas situācija, jo "daba ņem virsroku".

Plūdus veicinājuši cilvēku saceltie tiltiņi un caurtekas. Mangulis norāda, ka līdz ar pirmajām trauksmes zvaniem otrdien Ogres novada pašvaldībā sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sanāksme. Tajā nolemts uzsākt Urgas attīrīšanu.

Naktī Urgas upēs attīrīšanas darbos bija iesaistīti trīs ekskavatori, taču Mangulis atzīst - kopš diviem naktī situācija nav uzlabojusies. "Ūdens vēl ir gana daudz. Ceru, ka tuvākajā laikā vismaz vairs nelīs. Visu nakti vīri strādājuši ar trim ekskavatoriem. Šajā brīdī es atrodos pie upes, situācija neizskatās labāka," telefonsarunā Rīta Panorāmai stāsta Mangulis.

Tāpat ūdens pārrāvis vienu caurteku, un aptuveni astoņu metru platumā pārrauts ceļš, iebrucis asfalts.

Pašlaik krīzes situācijas risināšanā iesaistīti visi novada Komunālās nodaļas spēki, arī Pašvaldības policija un Zemessardze.

Saistībā ar notikušo Mangulis šodien arī tiksies ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS).

Nodarīto postījumu apmēru speciālisti sākuši vērtēt līdz ar rītausmas iestāšanos.

Ziņa papildināta ar 1.-3. rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas