Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Par 2025.gada Jauniešu galvaspilsētu izraudzīta Liepāja

Par 2025.gada Jauniešu galvaspilsētu izraudzīta Liepāja, pirmdien jauniešu iespēju festivālā "Kopums" Līvānos paziņoja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Liepājas pašvaldība Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) saņēma goda plāksni ar uzrakstu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2025" ceļojošo kausu no 2024.gada uzvarētājiem Līvānu novada pašvaldības. Konkursa uzvarētāju noteica žūrijas komisija, ņemot vērā arī publiskās balsošanas rezultātus.

Liepājas pašvaldība Jauniešu galvaspilsētas statusu iegūst atkārtoti - iepriekš Liepāja to ieguva 2017.gadā.

Liepājas pašvaldības pārstāvji informē, ka Liepājas koncepcija Jauniešu galvaspilsētas titulam veidota, izceļot saukli "Jaunieši lauž stereotipus!", tādējādi, iepazīstinot ar jau esošajām un plašajām iespējām jaunietim Liepājā, kā arī atklājot plašākai sabiedrībai problēmas, izaicinājumus, kas svarīgas jaunatnei, un izceļot arī jaunatnes iniciatīvas, sasniegumus, mērķtiecību un uzdrīkstēšanos.

Liepāja 2025.gadā, kad pilsēta svinēs arī savu 400. dzimšanas dienu, paredzējusi plašu programmu Latvijas jauniešiem un darba ar jaunatni īstenotājiem - diskusijas, konferences, radošas nodarbības un seminārus, kultūras, mākslas, mūzikas un sporta aktivitātes, pārgājienus, projektu konkursus un meistarklases.

Lai atzīmētu Latvijas jauniešu galvaspilsētas titula iegūšanu, Liepājas pašvaldība aicina jauniešus, darba ar jaunatni īstenotājus un ikvienu interesentu uz svinīgu kopā būšanu 13.augustā, plkst.12 Liepājas Jauniešu mājas pagalmā, Kungu ielā.

Šajā gadā par titulu cīnījās trīs pašvaldības - Liepāja, Siguldas novads un Jelgavas novads. Kopumā konkursa pirmajā kārtā tika saņemti pieci pieteikumi, pirmajā kārtā vēl startēja Ogres novada pašvaldība un Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Konkursa "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2025" mērķis bija noteikt vienu pašvaldību vai divu pašvaldību apvienību, kas 2025.gadā uzņemsies pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu.

Konkurss organizēts ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni, prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst normāla, saprotama skaidrojuma

Par to, kā un kāpēc varēja rasties "krievu drona krīze", kas izvērtusies šaubās par mūsu pretgaisa aizsardzības spējām un nedēļu ilgās komunikācijas kļūdās no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas