Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pēc motociklistu protesta Jūrmalas dome sola pārskatīt noteikumus par iebraukšanas maksu

Pēc motobraucēju protesta, kas otrdien tika sarīkots pie Jūrmalas domes, pilsētas vadība sola pārskatīt maksu, kas jāmaksā par iebraukšanu kūrortpilsētā ar motocikliem. Šobrīd par iebraukšanu ar motociklu jāšķiras no diviem eiro - tāpat kā par iebraukšanu pilsētā ar automašīnu, vēstīja telekanāls LNT.

"Kāpēc jāmaksā par diviem riteņiem tikpat daudz, cik jāmaksā par četriem riteņiem?" sašutis bija motociklists Andrejs. Viņš bija viens no aptuveni simts motobraucējiem, kuri otrdien Jūrmalas domes stāvlaukumā atstāja savus motociklus, tādējādi liedzot citiem transportlīdzekļu vadītājiem tur novietot automašīnas. Jūrmalas dome lēmumu ieviest iebraukšanas maksu pilsētas teritorijā arī motociklistiem pieņēma pērn 1. aprīli. Arī pirms gada motobraucēji cīnījās pret šo kārtību, taču bez rezultātiem.
 
Šodien par motociklistu aktivitāti negaidīti interesi izrādīja arī domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS). Viņam tika nodots motobraucēju iesniegums ar prasību atcelt maksu motociklu īpašniekiem. Truksnis protestētājiem skaidroja, ka maksa ieviesta ar mērķi novirzīt tranzīta plūsmu ārpus pilsētas un sargāt kūrortu no izplūdes gāzēm un trokšņiem, rūpējoties par ekoloģiju.
 
"Tātad no 1. aprīļa līdz 30. septembrim mēs maksājam šo ekoloģisko nodevu, bet pārējā laikā te var braukt iekšā kaut vai ar naftas cisternu? Jūs spēlējaties ar šiem vārdiem! Pusgadu šeit ir ekoloģija, pusgadu nav!" neapmierināts bija Latvijas Motoklubu asociācijas sekretārs Arnis Blodons. Motobraucēji uzstāja, lai Jūrmalas dome diferencētu maksu atbilstoši transportlīdzekļa piesārņojuma apjomam, un draudēja pārsēsties automašīnās, kas radītu daudz lielāku piesārņojumu pilsētā. Truksnis piekrita, ka par to var diskutēt, jo motocikli Jūrmalā vienlaikus piesaista tūristus un lielākos pasākumos ir interesanti apskates objekti.
 
Motobraucēju asociācijas iesniegums vēlāk tika izskatīts arī Jūrmalas domes atbildīgajā komitejā. Atsaucoties Trukšņa aicinājumam, komitejas sēde tika pieņemts lēmums izveidot jaunu darba grupu, lai pārskatītu jautājumu par iebraukšanas maksu Jūrmalā.
 
Tikmēr Jūrmalas pašvaldības policija atklāj, ka aprīli noformēti 650 protokoli par iebraukšanu Jūrmalā bez caurlaides. Šogad mainīta iebraukšanas kārtība, un ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta, nevis tikai vienu reizi, kā tas bija iepriekšējos gados. Tādējādi šogad izrakstīto sodu skaits varētu samazināties.
 
Kopš pagājušā gada, kad tika ieviesta stingrāka iebraukšanas maksas kontrole un sāka darboties īpašas fotokameras, kas fiksē Jūrmalā iebraucošo automobiļu numurus, tiek identificēti aptuveni 90% pārkāpēju. Sods par iebraukšanu kūrortpilsētā bez caurlaides ir 50 eiro. Kopumā par pagājušo un šo gadu apmaksāta vien piektā daļa no kopējā sodu skaita. Desmitā daļa sodu pārsūdzēti, taču tiesas lēmušas par labu Jūrmalas pašvaldībai.

Top komentāri

Imanta-Babīte-Rīga
I
Katru rītu tūkstošiem jūrmalnieku auto drāžas cauri Babītei un iebrauc Rīgā, piecūkojot tur gaisu un papildinot tur esošos sastrēgumus. Un vakarā drāžas atpakaļ. Viņi par šo braukāšanu neko nemaksā. Savukārt kad kāds no Babītes vai Rīgas dodas uz Jūrmalu, viņam ir jāmaksā Truksnim kabatas nauda. Kaut kas te nav kārtībā.
alias
a
Ja protestēs autobraucēji, arī atcels šo nodevu? Bet, ja nopietni, būtu nevis jāsamazina, bet jāpaaugstina motociklistiem visu veidu nodevas, nodokļi, maksājumi un jāaizliedz ar motocikliem pārvietoties pilsētās pēc 22:00 vakarā.
Nesapratu
N
Tekstā nav neviena frāze, kas liktu domāt, ka dome sola pārskatīt. Sola izskatīt, jā, bet ne pārskatīt. Ievērojot Blodona un ko tekstus, var sanākt, ka močiem, kas piesmirdina vairāk kā auto, nāksies maksāt trīs eiro.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas