Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Protesta akciju uz izsoles dienu attiecīgi arī pārcēluši kailcirtes pretinieki

Pēc pieminekļu sargu iejaukšanās pārceļ Braku meža izsoli

Ērgļu novada pašvaldība uz 30. novembra plkst. 11 pārcēlusi šonedēļ plānoto Braku meža cirsmu izsoli, jo pretēji normatīvajos aktos noteiktajam nav saņēmusi Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) saskaņojumu, noskaidroja aģentūra LETA.

Nenotiekot izsolei, savu piketu uz 30. novembra plkst. 10.30 pārcēluši arī kailcirtes pretinieki, kas vietējos iedzīvotājus aicina sekot informācijai par izsoli.

Opozīcijas deputāti priecājas, ka viņu iniciatīva apturēt kailcirti pašlaik ir vainagojusies vismaz ar "nelielu rezultātu".

NKMP Vidzemes reģionālās nodaļas valsts inspektore Sarmīte Dundure aģentūrai LETA stāstīja, ka pārvalde reaģējusi uz informāciju masu medijos, laikus nosūtot pašvaldībai vēstuli ar brīdinājumu, ka izsole ir jāsaskaņo ar NKMP. Plānots, ka nākamās nedēļas beigās pārvaldes speciālisti apsekos mežu pie rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa memoriālā muzeja Braki un vēlāk sniegs savu atzinumu.

Dundure nevarēja prognozēt, vai NKMP lēmums varētu būt negatīvs. Viņa pieļāva, ka pašvaldībai no pārvaldes puses saņems atļauju, taču ar nosacījumiem, kas pašvaldībai būs jāizpilda. Vienlaikus kultūras pieminekļu sargi aicinājuši pašvaldību izvērtēt, vai kailcirte ir labākais meža apsaimniekošanas veids.

Jau vēstīts, ka vairāki aktīvi Ērgļu novada iedzīvotāji nav apmierināti ar pašvaldības lēmumu izsolīt Braku meža cirsmu pie rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzimtajām mājām un cer nosargāt mežu no izciršanas. Par to vēstīja arī laikraksts Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas