Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Policistam par nepamatotu šaudīšanos Jelgavā izteikts rājiens

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Patruļpolicijas pārvaldes Patruļpolicijas bataljona kārtībniekam par šaujamieroča izmantošanu Jelgavā pērnā gada naktī uz 2.jūniju piemērots disciplinārsods - rājiens, bet kriminālprocesā vēl notiek izmeklēšana. Policija sodītās personas vārdu neatklāj, bet identificē kā S.B.

Pagājušā gada 2.jūnija naktī Jelgavā apsardzes uzņēmums SIA Baltijas Drošības korporācija no SIA DLV piederošās spēļu zāles Zilais dimants Pērnavas ielā 4d, saņēma trauksmes signālu, ka spēļu zāles personāls jūtas apdraudēts, jo netālu notiek šaudīšanās. Pie spēļu zāles sastaptās personas apsargiem apstiprināja, ka kāda persona izšāvusi no pistolei līdzīga priekšmeta un aizgājusi kaimiņos esošās spēļu zāles Fēnikss virzienā. Taču pēc neilga laika šī persona atgriezās, un klātesošie apstiprināja, ka atnākušais ir tas pats vīrietis, kas iepriekš šaudījās.

Uzņēmuma pārstāvis bruņotajam vīrietim stādījies priekšā kā apsardzes darbinieks, vēloties noskaidrot situāciju, taču persona metās bēgt. Bēgot viņš paspēja raidīt trīs šāvienus pakaļskrienošo virzienā, par laimi nevienu neievainojot. Apsardzes darbinieks, izmantojot speciālos cīņas paņēmienus, vīrieti aizturēja un nodeva uz notikuma vietu atbraukušajiem Jelgavas Pašvaldības policijas darbiniekiem. Jau vēlāk tika noskaidrots, ka ar ieroci šaudījās kāds RRP darbinieks.

VP preses pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA sacīja, ka RRP tika izmeklēta disciplinārlieta un 2011.gada 2.augustā pieņemts lēmums par kārtībnieka S.B. disciplinārsodīšanu. Par "Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma" 22.panta 13.daļas un "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma" 6.panta nosacījumu pārkāpumu policistam izteikts rājiens.

Savukārt VP Iekšējās drošības birojā izmeklēšanā atrodas kriminālprocess, kas tika sākts VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī. Šomēnes tika saņemts pēdējais pieprasītais ekspertīzes atzinums un tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par tā tālāku virzību, teica Virse.

Jau ziņots, ka kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas