Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PVD: riepu kāršana govīm kaklā nav pārkāpums

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori nav konstatējuši pārkāpumus govju labturības prasību ievērošanā zemnieku saimniecībā_ _Rumbas pagastā, portālu Diena.lv informēja PVD pārstāve Anna Joffe.


Inspektori vizītes laikā dzīvnieku īpašnieku mājās nesastapa, kā arī nebija iespējams viņu sazvanīt. 
Tā kā dzīvnieki atradās ganībās un no cilvēkiem neizvairījās, inspektori tos apskatīja. 

Lai izvērtētu dzīvnieku kustību brīvību un novērtētu situāciju, viņi dzīvniekus kādu laiku novēroja. Ganībās atradās seši pieauguši liellopi, no kuriem trijiem ar ķēdēm bija piesietas vieglo automašīnu riepas. Starp liellopiem bija arī trīs slaucamās govis, kas norāda uz to, ka dzīvnieki nav atstāti novārtā un slaukšanas reizēs tiek apskatīti.

Vadoties pēc likumdošanā noteiktajām prasībām, pārbaudes laikā  būtiski labturības pārkāpumi netika konstatēti. Apskatot dzīvniekus, varēja redzēt, ka tie nav savainoti – ne uz to kakliem, ne uz kājām nebija brūces vai noberzumi; dzīvnieki varēja brīvi pārvietoties un piekļūt barībai un ūdenim; dzīvnieki brīvi varēja pacelt galvu un neierobežoti nostāties brīvā pozā, pie tam riepas tajā laikā saskārās ar zemi.

Dzīvnieku īpašniekam tika atstāts paziņojums ar uzaicinājumu ierasties PVD pārvaldē, lai sniegtu skaidrojumus par iemesliem, kāpēc dzīvnieki tiek turēti šādā veidā. Ņemot vērā to,  teritorijā, kurā dzīvnieki uzturas ir krūmāji, pastāv risks, ka riepas un ķēdes varētu tajos ieķerties, tādējādi nodarot dzīvniekiem kaitējumu. 

Ar īpašnieku tiks pārrunāti dzīvnieku turēšanas apstākļi, izskaidroti iespējamie riski, kā arī sniegtas rekomendācijas, lai šo situāciju atrisinātu.

Ja īpašnieks ar PVD pārvaldi nesazināsies, inspektori uz saimniecību dosies atkārtoti.

Ņemot vērā inspekcijas laikā konstatētos faktus, un to, ka dzīvnieku veselība un dzīvība nav apdraudēta, pašreiz nav pamata veikt piespiedu pasākumus vai pieņemt lēmumu par sankcijām pret īpašnieku, atzina A.Joffe.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas