Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rāznas nacionālajā parkā uzbūvēts augstākais koka skatu tornis Latvijā

Rāznas nacionālajā parkā ir uzbūvēts koka skatu tornis, kas patlaban ir augstākā šāda veida konstrukcija Latvijā - 34 metri, portālu Diena.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas direktore Anda Zeize.

Ceturtdien plkst. 11.00 Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, Lielajā Liepukalnā, notiks skatu torņa atklāšana. Lielais Liepukalns ir Latvijas trešā augstākā virsotne - 289,3 metri. Skatu tornis atrodas kalna virsotnē.

No jaunā skatu torņa paveras skats uz vienu no unikālām vietām Latvijā ar skaistām dabas ainavām bagāto Latgales augstienes Rāznavas pauguraini.

Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansētā un Dabas aizsardzības pārvaldes koordinētā projekta Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās ietvaros Rāznas nacionālā parka dabas lieguma zonā Lielajā Liepukalnā ir uzbūvēta autostāvvieta, uzstādītas tualetes un uzbērta taka ar vairākiem pieturas punktiem dabas vērtību iepazīšanai, izvietotas nojumes, lapenes, soli, galdi, koka konstrukcijas bērnu aktivitātēm, ugunskura vieta un pašā lielpaugura virsotnē - kāpnes un skatu tornis.

Iepriekšminētā projekta ietvaros dažādi infrastruktūras objekti - laipas, skatu torņi, tiltiņi, robežzīmes, stendi - tiks veidoti arī daudzās citās Latvijas aizsargājamās dabas teritorijās, domājot par apmeklētāju ērtībām un dabas vērtību saglabāšanu.

Infrastruktūras izveide notiek saskaņā ar apstiprinātajiem teritoriju dabas aizsardzības plāniem un Dabas aizsardzības pārvaldes izstrādāto īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vienoto stilu, kas var būt noderīgs arī citām valsts un pašvaldību organizācijām un uzņēmējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas