Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Roņi atklāj sezonu Bulduros

Svētdien pie Bulduru glābšanas stacijas ziemas peldēšanas sezonu atklāja ziemas peldētāju biedrības Latvijas ronis dalībnieki un viņu viesi no citiem Latvijas ziemas peldētāju klubiem, arī jelgavnieki, vēsta portāls zz.lv.

Jaunā ziemas peldēšanas sezona Bulduros tradicionāli tiek atklāta katru gadu oktobra pirmajā svētdienā, informē biedrības valdes priekšsēdētāja Sarma Kočāne.

Pavisam Latvijā ar ziemas peldēšanu nodarbojas vairāki simti cilvēku, no kuriem daudzi apvienojušies klubos, taču ir arī individuālie ziemas peldētāji. Ik gadus «roņi» tiekas Latvijas ziemas peldētāju čempionātā, kā arī citās sacensībās gan Latvijā, gan ārvalstīs. Taču ir arī daudz «roņu», kuri ziemā peldas tikai savam priekam un veselībai, nepiedaloties sacensībās.

Sacensībās ziemas peldētāji mērojas spēkiem atklātās ūdens tilpnēs nospraustās (vai ledū izcirstās) 25 vai 50 metru distancēs. Īpaši sagatavoti «roņi» peld arī ziemas peldēšanas «maratonu» - 450 metru distanci.

Šosezon pirmās ziemas peldētāju sacensības plānotas jau 3.novembrī Jelgavā - tā būs «Jelgavas roņu» kausa izcīņa, kurā ik gadus piedalās ziemas peldētāji gan no Latvijas, gan arī no Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Jāpiebilst, ka sezonas atklāšanā Bulduros piedalījās arī vairāki jelgavnieki, piemēram, fotogrāfs Gunārs Timermanis, novēroja zz.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas