Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ropažu novada pašvaldības vadītājs gatavs atmaksāt VARAM piešķirto finansējumu par apkures katlu

Ropažu novada domes vadītājs Antons Cibuļskis ceturtdien, 28.februārī, tikšanās laikā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru Aleksandru Antonovu pauda gatavību atmaksāt visu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) ietvaros saņemto finansējumu apkures katla nomaiņai - vairāk kā 200 000 latu, portālu Diena.lv informēja VARAM pārstāve Kristīne Barševska.

Tikšanās laikā A.Cibuļskis atzina pašvaldības pieļautās nepilnības KPFI projekta Tehnoloģiju pāreja no fosilajiem uz atjaunojamiem resursiem Ropažu novadā vadībā un īstenošanā. Uzstādītās iekārtas un tehnoloģijas neatbilst projekta iesniegumā paredzētajam, proti, tika uzstādīti akmeņogļu katli, kuru kurināšana ar šķeldu, kā tas paredzēts projekta iesniegumā, nav iespējama.

VARAM valsts sekretārs tikšanās laikā atzīmēja: "Ministrija izprot pašvaldības finansiālo situāciju un vēlas rast risinājumu, kas nenovestu pašvaldību līdz finanšu stabilizācijai. Tāpēc ministrija ir gatava kopā ar Ropažu novada pašvaldību meklēt optimālāko risinājumu un uzrunāt Finanšu ministriju un Valsts kasi aizdevuma sniegšanai".

Vienlaikus VARAM kā pašvaldību darbību pārraugošā institūcija sagaida Ropažu novada pašvaldības aktīvu darbību, lai ne tikai apzinātu, bet arī sodītu atbildīgās amatpersonas, kuras radījušas zaudējumus pašvaldībai vairāku simtu tūkstošu latu apmērā.

"Šāda pašvaldības rīcība, nepārdomāti un neefektīvi izlietojot pieejamo finanšu atbalstu pašvaldības darbības un iedzīvotājiem nepieciešamo pakalpojumu uzlabošanā, viennozīmīgi nav uzskatāma par labu praksi. Tāpēc būtiska ir Ropažu novada pašvaldības spēja ne tikai atzīt pieļautās kļūdas, bet vēlme sodīt atbildīgās amatpersonas, tādējādi dodot signālu par labas pārvaldības principu iedzīvināšanu šajā pašvaldībā", piebilst A.Antonovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas