Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

RSU iegādājas kapitāldaļas Liepājas reģionālajā slimnīcā

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) iegādājusies SIA Liepājas reģionālā slimnīca kapitāldaļas, lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, veicinātu cilvēkresursu piesaisti Liepājai un stiprinātu ilgtermiņa sadarbību starp RSU un Liepājas pašvaldību, portālu Diena.lv informēja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Pārrunājot abu iestāžu ilgtermiņa sadarbību, kas paredz, ka slimnīcā tiks veidota RSU studiju un pētniecības klīniskā bāze, ceturtdien, 5. septembrī, RSU rektors profesors Aigars Pētersons tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu un Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāju Edvīnu Striku.

"Rīgas Stradiņa universitātes sadarbība ar reģionālajām slimnīcām notiek saskaņā ar augstskolas ilgtermiņa attīstības stratēģiju. Veidojot klīniskās bāzes ārpus Rīgas, mēs paplašinām iespējas studentiem apgūt praktiskās iemaņas un kompetences. Šādi RSU palīdz arī slimnīcām un visai praktiskajai veselības aprūpes sistēmai nodrošināt trūkstošās vakances. Ieguvēji ir visi – augstskola, studenti, slimnīca, pašvaldība un pacienti," norādīja profesors Aigars Pētersons, piebilstot, ka sadarbībai ar Liepāju redz plašu perspektīvu.

"Šī sadarbība  ir nozīmīgs, svarīgs un tālredzīgs solis, kas ir kā drošs pamats veselības nozares nākotnei ne tikai liepājniekiem, bet visiem Kurzemes reģiona iedzīvotājiem. Tā kā jau šobrīd Latvijā trūkst konkrētu jomu medicīnas speciālistu, sadarbība ar RSU ir stabils garants tam, ka nākotnē Liepājas slimnīcā būs iespēja veiksmīgāk piesaistīt jaunos profesionāļus, kas ne tikai palielinās pakalpojumu pieejamību, bet arī uzlabos veselības aprūpi kopumā," uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Šā gada 5. martā RSU parakstīja līgumu ar Liepājas pilsētas pašvaldību, Liepājas reģionālo slimnīcu un Liepājas Universitāti. Viens no līguma mērķiem ir aktivizēt RSU studentu un rezidentu praktiskās mācības Liepājas slimnīcā, kā arī sekmēt jauno ārstu darba izvēli Liepājā. RSU redz Liepājas slimnīcu kā klīnisko bāzi, kurā studenti ne vien izietu praksi, bet arī mācītos.

Tāpat RSU vēlas iesaistīt slimnīcas ārstniecības personālu mācību un pētniecības procesā, kas dotu neatsveramu ieguldījumu slimnīcas cilvēkresursu attīstībā. Slimnīcas darbiniekiem būs pieejami RSU zināšanu un datu resursi, tostarp tālākizglītības programmas un kursi, datu bāzes, bibliotēkas resursi, kā arī akadēmiskā personāla atbalsts.

Šajā akadēmiskajā gadā uz Liepājas slimnīcu dosies aptuveni 120 RSU studenti ķirurģijas, kardioloģijas un anestezioloģijas cikla ietvaros. Jau šajā vasarā Liepājas slimnīcā vasaras praksē bija 29 RSU medicīnas studenti. Sadarbība ar Liepājas slimnīcu ir arī RSU rezidentiem. Nākamā gada rudenī Liepājas slimnīcā būs izveidota klīniskā bāze 6. kursa studentiem, kas ļaus efektīvāk sagatavoties rezidentūrai. RSU investīcijas sekmēs mācību klašu izveidi teorētisko zināšanu apguvei, to vidū tiešsaistes kursiem. Nākotnē Liepājā plānota arī jauno zobārstu prakse. RSU Liepājā vēlētos attīstīt arī simulāciju iespējas studentiem un rezidentiem.

Gediņa uzsvēra, ka Veselības ministrijas Cilvēkresursu attīstības plāna ieviešanai ir nepieciešams RSU atbalsts reģioniem, tādēļ RSU kopā ar Liepājas domi sākuši darbu pie priekšlikumiem rezidentūras uzlabošanā, lai arvien vairāk jauno ārstu nokļūtu reģionos.

RSU veido mācību slimnīcu tīklu, iesaistot tajā ne tikai Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu un Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, bet arī lielākās reģionālas slimnīcas. Universitāte ir kļuvusi par kapitāldaļu turētāju Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā un Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kā arī noslēgusi sadarbības līgumu ar Vidzemes slimnīcu Valmierā.

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Vārdi "iegādājas kapitāldaļas" liecina par biznesu gan RSU, gan slimnīcā. Kā tas sasaucas ar cilvēcē tradicionālo uzskatu, ka izglītība un veselības aizsardzība nevar būt bizness? LU šausmīgās nelietības jau nupat pierādīja biznesa kaitniecisko lomu. Vai tiešām RSU un slimnīca cer sadalīt peļņu? Ja tas tā ir paredzēts, tad kādēļ RSU un slimnīcu finansē no valsts budžeta? Jāļauj, lai abas institūcijas pelna naudu izmirstošā un nabadzīgā tautā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas