Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rudenī un ziemā par iebraukšanu Jūrmalā nebūs jāmaksā; vasarā maksu paaugstinās

Jūrmalas pilsētas dome ceturtdien nolēma mainīt iebraukšanas noteikumus, atceļot iebraukšanas maksu Jūrmalā rudens un ziemas sezonā no 1. oktobra līdz 31. martam. Vasaras sezonā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim iebraukšanas nodeva tiks palielināta, portālu Diena.lv informēja domē.

Vienreizējās iebraukšanas atļauja vasaras sezonā maksās 1,50 latu līdzšinējā 1 lata vietā. Izmaiņas skars arī nodevas samaksu par viena mēneša un sešu mēnešu iebraukšanas atļaujām. Iebraukšanas atļaujas īpaša režīma zonā – Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā – būs jāpērk tikai laika periodā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim.

Plānots, ka grozījumi stāsies spēkā ar šā gada 30. septembri.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Par transporta līdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā. Savukārt automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem vides uzturēšanas pasākumiem.

Pērn pavasara un vasaras sezonā ar vienreizējām caurlaidēm Jūrmalā iebrauca 914 773 automašīnas, rudens un ziemas periodā 436 844 automašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas