Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sāk pārbaudi par gadījumu, kad grūtnieci smagā stāvoklī nogādāja aprūpei nepiemērotā slimnīcā

Veselības inspekcija (VI) ir sākusi pārbaudi par gadījumu, kad Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Talsos, kur nav dzemdību nodaļas, nogādāta grūtniece smagā stāvoklī.

Kā aģentūru LETA informēja VI, ekspertīze un pārbaude šodien sāktas, balstoties uz medijos izskanējušo informāciju. Patlaban VI nesniedz plašāku vērtējumu par konkrēto gadījumu, jo to varēs darīt tikai pēc lietas izskatīšanas. Termiņš, kurā šī gadījuma izvērtēšana tiks pabeigta, vēl tiks precizēts.

Pagājušajā nedēļā ātrās palīdzības mediķi saņēmuši izsaukumu pie grūtnieces, kurai sākušas dzemdības ar komplikācijām. Mediķi novērtēja, ka šajā situācijā bija ļoti augsts risks pacientes dzīvībai, tāpēc tika nolemts viņu nogādāt tuvākajā stacionārā, kas bija Talsos, aģentūrai LETA ātrās palīdzības rīcību skaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Visi gadījumi, kad pacienti ir bijuši smagā stāvoklī, NMPD tiek pārrunāti un izvērtēti, bet nekāda atsevišķa pārbaude par šo gadījumu dienestā nenotiks.

Talsos nav dzemdību nodaļas un tur netiek veiktas sarežģītas operācijas, taču, kā skaidroja Bukša, Talsu slimnīca hospitalizācijas plānā ir norādīta kā slimnīca, kurā visu diennaktī var sniegt nepieciešamo neatliekamo palīdzību. Ņemot vērā augsto risku pacientes dzīvībai, transportējot viņu uz kādu tālāku slimnīcu, viņa nogādāta Talsos, kur viņai uzreiz nevarēja sniegt nepieciešamo palīdzību.

Sieviete ir zaudējusi bērniņu un patlaban turpina ārstēties citā slimnīcā. Kā aģentūrai LETA sacīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa, cietušās dzīvībai briesmas nedraud, taču nekādus plašākus komentārus par viņas veselības stāvokli slimnīca nesniegs.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca izveidota 2009.gadā, apvienojoties Talsu slimnīcai ar Ventspils slimnīcu. Šīs slimnīcas Dzemdību nodaļa atrodas Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas