Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saldū aizturēts elektronisko cigarešu piegādātājs nepilngadīgajiem

Pagājušajā nedēļā Saldū īpašā operācijā aizturēts kāds vīrietis, kurš pircis un nepilngadīgiem bērniem piegādājis elektroniskās cigaretes un dažādus tabakas izstrādājumus, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Saldus novada pašvaldības policijas priekšnieks Ivars Naumanis informē, ka aizturēšanas operācija tika rūpīga plānota, to veica pašvaldības policija, piesaistot Valsts policijas pārstāvi no prevencijas grupas.

Pašvaldības policijai bijis zināms, kā jaunieši tiek pie elektroniskajām cigaretēm, tādēļ sadarbībā ar nepilngadīgu jaunieti veikts kontrolpirkums, uzrunājot 1964.gadā dzimšo vīrieti, kurš, paņemot doto naudu, veikalā nopirka prasītās preces un nodeva jaunietim.

Pret vīrieti sākts administratīvais process, un par naudas soda apmēru lems administratīvā komisija.

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu bērns nedrīkst smēķēt, lietot bezdūmu tabakas izstrādājumus, glabāt tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes tvertnes, kā arī glabāt un lietot alkoholiskos un enerģijas dzērienus.

Par bērna iesaistīšanu smēķēšanā, alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu lietošanā piemēro naudas sodu no 35 līdz 700 eiro.

Naumanis piebilst, ka lai novērstu atkarību izraisošo vielu apriti nepilngadīgo jauniešu vidū, skolās regulāri notiek policijas reidi ar suņiem, kā arī pilsētā rūpīgi tiek vēroti jaunieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas