Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sārtais pelikāns iemaldījies Valles ezerā

Vecumnieku novada Valles pagasta Makšķernieku paradīzē jau nedēļu mitinās sārtais pelikāns, Bauskas Dzīvi informēja atpūtas bāzes īpašnieks Miervaldis Bērziņš.

Viņš sazinājies ar ornitologiem. Valles Makšķernieku paradīzi jau apmeklēja un eksotisko putnu fotografēja ornitologi Kaspars Funts, Ivars Brediks un Edgars Lediņš. Maijā tas ir otrais gadījums, kad Latvijā ierodas sārtais pelikāns. Mēneša sākumā plašsaziņas līdzekļi informēja, ka pelikāns ir iemitinājies stārķu ligzdā Ilūkstes novadā. Vietnē youtube.com var noskatīties amizantu videoierakstu, kur redzams, ka pelikāns neliekas ne zinis par stārķu ģimenes reakciju un mierīgi tup perēklī.

Miervaldis Bērziņš teic, ka negaidītais ciemiņš Valles ezerā ir izraudzījies VIP zonu un pat negrasās doties prom. Putns ik dienu patērē apmēram piecus kilogramus zivju, tādēļ pelikāna klātbūtne Makšķernieku paradīzes īpašnieku neiepriecina.

Ornitologi skaidro, ka Latvijā ik gadu tiek novēroti reģionam netipiski putni – maldu viesi. Valles pelikāns, pēc speciālistu atzinuma, ir pērn izšķīlies jaunulis.

Pasaulē ir ap 100 pelikānveidīgo sugu, kam pieder arī gārņi un jūras kraukļi. Kurzemes piekrastē tie jau ir izveidojuši lielas kolonijas, kļūstot par zivju dīķu īpašnieku draudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas