Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Satiksmes negadījumos gājušas bojā divas velosipēdistes

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 93 ceļu satiksmes negadījumi, tajos divi bojāgājušie un 15 cietuši, vēsta Valsts policija.

Viens no traģiskajiem negadījumiem noticis Saulkrastos, Rīgas ielā, kur sadūrās automašīna Audi ar 1960. gadā dzimušu velosipēdist. Viņa no gūtajām traumam mira notikuma vietā. 

Savukārt Brocēnu novadā piektdien pēc sadursmes ar kravas auto Scania gājusi bojā 1942.gadā dzimusi sieviete, kura brauca ar velosipēdu.

Top komentāri

malāstāvētāja
m
Līdzjūtību ģimenēm. Gribētos zināt, kāda ir Rīgas Baronielas velosipēdistu traumatisma statistika. Vieta, kas pirms rekonstrukcijas tika pasludināta par velosipēdistu prioritāti, ir kļuvusi reāli dzīvību apdraudoša. Faktiski nekādu norāžu, ka tur būtu kāda velosipēdistu prioritāte nav - tātad, iepriekš solītais un kādu pusgadu cilvēkiem skaidrotais, kas rīdziniekiem iesēdies prātā, faktiski nav leģitīms un nerīdzinieks vispār neko par to nezina. Sevišķi bīstami ir atsevišķi ielas posmi, kur ir ļoti augstā un stāva ietves apmale, ja brauc tramvajs un auto, tad velosipēdists jūtas kā spīlēs iespiests un var tikai lūgt liktenim, lai viņam pietiek ar tiem pāris cm, lai kājai ādu nenobrāž vai nepiespiež pie apmales, lai vispār nenogāztos.
...
.
Jāsaka, ka es kā autobraucējs un velobraucējs, ar riteni izvēlos braukt lielākoties pa ietvi, jo, skatoties no autovadītāja viedokļa, brauktuves pilsētās bieži vien ir nepārredzamas - lai to pārredzētu auto deguns sen jau izbraucis tai vietā, kur riteņbraucējs jau tiek apdraudēts...
Mākslīgā,
M
sagudrotā ideja par velosipēdisma apvienošanu ar automobilismu, šī ideja darbojas ļoti slikti. Palūkojieties, kādas prasības ir jāizpilda, lai tiktu pie autiņa stūres! Bet, lai piedalītos IELU SATIKSMĒ uz velosipēda, netiek prasītas gandrīz nekādas iemaņas. Tā vietā ar masu informācijas līdzekļu palīdzību velosipēdistiem tiek iedvesta pārākuma, izredzētības apziņa. Pamēģiniet aizrādīt velosipēdistam... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas