Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

SEB Muzikālajā bankā uzvar Aijas Andrejevas un Otra puse dziesma Ave Pali

Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas SEB Muzikālā banka 2011 apbalvošanas ceremonijā par gada vērtīgāko dziesmu tika atzīta Aijas Andrejevas un grupas Otra puse izpildītā dziesma Ave Pali. 

Klausītāji dziesmu Ave Pali ierindoja pārliecinošā pirmajā vietā, savukārt ekspertu padome tai piešķīra otro vietu, priekšroku dodot grupas Instrumenti Pilnīgi viens. "Tas bija tik negaidīti, ka vienīgais, ko šobrīd varu pateikt ir paldies! Esmu ļoti pozitīvi satraukts!" atzina grupas Otra puse solists Normunds Pauniņš.

Kopvērtējumā par otro vērtīgāko dziesmu tika atzīta Instrumentu Pilnīgi viens, trešajā vietā šogad grupa Musiqq ar dziesmu Miljonārs.

Finālbalsojuma rezultātus noteica 50% klausītāju balsojums un 50% ekspertu padomes vērtējums. Šogad ekspertu lomās iejutās Mārtiņš Brauns, Aigars Grāvers, Kārlis Lācis, Nils Īle, Ainars Mielavs, Ainars Virga, Intars Busulis, Žoržs Siksna un Ilona Bagele.

Kopā ar jau ierastajiem Latvijas Radio 2 raidījuma Muzikālā banka vadītājiem Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu apbalvošanas ceremoniju vadīja grupas Musiqq dalībnieki Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs, kas pasākumam piedeva īpašu "odziņu". "Pašiem bija liels uztraukums - pašā sākumā īpaši jaucām tekstus, bet mēs ļoti centāmies! Emīlam tagad bija daudz jāmācās, tā kā ar gatavošanos tā bija kā bija. Pāris reizes pirms tam izmēģinājām – ļoti palīdzēja ģenerālmēģinājums!" atklāja Marats Ogļezņevs no Musiqq.

Aizvadītā gada uzvarētājs Nikolajs Puzikovs šogad ierindojās septītajā vietā, bet viņu šis kritums nemulsina: "Mani vecāki var lepoties ar mani, jo esmu ierakstījis savu vārdu latviešu mūzikas vēsturē kā 2010. gada SEB Muzikālās bankas vērtīgākais izpildītājs! 7. vieta, manuprāt, arī ir augsts novērtējums.".

SEB Muzikālās bankas fināls tradicionāli notiek Ventspilī. Šogad pasākuma noslēguma ceremonijas organizētāji bija parūpējušies par īpašu ūdens strūklaku un multimediju šovu, daudzos priekšnesumos izmantojot klasiskās, teātra un modernās dejas elementus, kā arī īpašas projekcijas. Fināla ceremonijā izskanēja ne tikai 15 finālā iekļuvušās dziesmas, bet arī īpaši ekspertu padomes dalībnieku sagatavoti priekšnesumi, no kuriem visemocionālākais bija Mārtiņam Freimanim veltītais popūrijs; strūklaku šovs radīja aizsaulē aizgājušā mākslinieka klātbūtnes efektu. 

Finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes, tāpat neizpalika arī speciālbalvas - Ventspils pilsētas simpātiju un portāla draugiem.lv balvu saņēma Andrejeva un Otra puse, SEB bankas simpātiju balvu ieguva grupa Instrumenti, bet Tallink apbalvoja visus trīs pirmo vietu ieguvējus.

No labāko trijnieka atpalika dziesma Labāk vēl neaizmiedz, kuru izpildīja Lauris Reiniks, Laid mani mājās (Jānis Lemežis un Niks Matvejevs), Dzīve izdodas (Musiqq), Viens un tas pats (Nikolajs Puzikovs), Mazajām sirsniņām (PeR & Lady's Sweet), Debesis tomēr ir (Reiniku ģimene), Tu mani demoralizē (Labvēlīgais tips), Pat ja tev (Ivo Fomins), Slāpes nepāries (Kaža), Izvēlies (Andris Ērglis), Tu mani cel (DJ Dween & Miks Dukurs), kā arī Minēt nav vērts (Oskars Deigelis).

Top komentāri

Zane
Z
Kas tā par dziesmu ? Tā no seriāla ? Jā, smuka dziesma, bet tā nav tāda, kas dzīvos mūžīgāk....kā vienu sezonu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas