Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Talsu dome rosinās atsaukt no amata Talsu slimnīcas vadītāju Bidzāni

Šodien Talsu novada domes ārkārtas sēdē deputātu vairākums izteica neuzticību Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklei un slimnīcas Talsu filiāles vadītājai Kristīnai Bidzānei.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar ārkārtas situācijām - publiskajā telpā izskanējušo informāciju par divu slimnīcas pacientu nāves apstākļiem. Talsu novada domes lēmumā pašvaldības kapitāla daļu turētājam un domes priekšsēdētājam Aivaram Lācarum (Talsu novada attīstībai) uzdots slimnīcas dalībnieku sapulcē rosināt Bidzānes atsaukšanu no slimnīcas valdes un balsot par to, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska.

6.jūnijā Talsu novada domes sociālo un veselības jautājumu komitejas sēdes slēgtajā daļā deputāti tikās ar Bidzāni un pārrunāja plašsaziņas līdzekļos izskanējušo gadījumu, kad kāda sieviete, kura bija nogādāta slimnīcā pēc pirmā pašnāvības mēģinājuma, slimnīcas palātā izdarīja pašnāvību, kā arī gadījumu, kad kāds vīrietis, kurš pēc gūtas galvas traumas nogādāts slimnīcā, pēc palīdzības sniegšanas tika sūtīts mājās, kur viņš nomiris.

Talsu novada domes deputāti norāda, ka informācija no filiāles vadītājas un plašsaziņas līdzekļos sniegtie komentāri nevieš uzticību par labas prakses principu ievērošanu slimnīcā, līdz ar to filiāles un visas reģionālās slimnīcas publiskais tēls ir ievērojami pasliktinājies, pacientu uzticība ārstnieciskā procesa kvalitātei ir izteikti mazinājusies, turklāt situāciju izlabot tuvākajā laikā vai pat vidējā termiņā ir neiespējami.

Talsu novada domes deputātu vairākums uzskata, ka Bidzāne ir zaudējusi Talsu novada pašvaldības, kam Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pieder nedaudz vairāk kā 11% kapitāldaļu, uzticību un ir atsaucama no valdes locekļa amata par pienākumu nepienācīgu izpildi, nespēju vadīt sabiedrību, kaitējuma nodarīšanu sabiedrības interesēm, kā arī uzticības zaudēšanu.

"Par Talsu filiāli atbildīgā valdes locekle situāciju nekontrolē un nespēj rast izeju no tās. Talsu novada pašvaldība un dome uzskata, ka tādējādi tiek nodarīts kaitējums SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Talsu filiāles un Talsu novada publiskajam tēlam," teikts sešu pašvaldības deputātu pieprasījumā par ārkārtas sēdes sasaukšanu un lemšanu par neuzticības izteikšanu Bidzānei.

Bidzāne aģentūrai LETA šodien atzina, ka nav nedz uzaicināta uz šo Talsu novada domes ārkārtas sēdi, nedz tajā piedalījusies, līdz ar to pašlaik nevarot komentēt sēdē lemto. Viņa pauda gatavību sniegt komentārus pēc tam, kad būs ar lēmumu iepazinusies. Turklāt slimnīcas Talsu filiāles vadītāja apgalvoja, ka par ārkārtas sēdes sasaukšanu un tajā lemto vispār nav zinājusi un viņai tas esot jaunums. Sniegt komentārus telefoniski saistībā ar pacientes pašnāvības gadījumu viņa atteicās, taču nosūtīja iepriekš sagatavotu rakstisku slimnīcas komentāru.

"SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca informē un izsaka nožēlu, ka šī gada 22.maijā slimnīcas Talsu filiālē ir bijis suicīda gadījums. Sīkākus komentārus par konkrēto gadījumu, tai skaitā par pacientes veselības stāvokli un ārstēšanas procesu, slimnīca neesot tiesīga publiskot, ņemot vērā Pacientu tiesību likumā noteiktos pacienta datu aizsardzības ierobežojumus. Vienlaicīgi slimnīca apgalvo, ka pacientes piederīgajiem SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāle ir sniegusi detalizētu informāciju par pacientes ārstēšanu un notikušo, un jebkuru jautājumu gadījumā aicina piederīgos vērsties slimnīcā.

Pēc notikušā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē ir izveidota pacientes suicīda gadījuma apstākļu izskatīšanas un izvērtēšanas komisija. Pēc iepazīšanās ar komisijas slēdzienu slimnīcas vadība lems par tālāko rīcību. Paziņojumā slimnīca izsaka līdzjūtību pacientes piederīgajiem.

SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca dalībnieki ir piecas pašvaldības - Ventspils, Talsi, Roja, Dundaga un Mērsrags.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas