Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teju 69% reģionālo un vietējo valsts grants ceļu Ludzas apkārtnē ir sliktā stāvoklī

Gandrīz 69% reģionālo un vietējo valsts ceļu ar grants segumu, kas ir VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) Ludzas nodaļas kompetencē, ir sliktā stāvoklī, liecina LVC Kārsavas novada pašvaldībai sniegtā informācija.

Pašvaldība LVC iesniedza kārtējo sūdzību par valsts reģionālā autoceļa P50 Kārsava-Krievijas robeža (Aizgārša) grants seguma posmu. LVC Ludzas nodaļa vietvaru informējusi, ka ceļa posma seguma atjaunošana darbi ir iekļauti valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmā 2020.-2022.gadam. Seguma remonts un divkārtu virsmas apstrāde plānota 2022.gadā, orientējošās būvdarbu izmaksas ir 523 000 eiro.

2019.gada vasarā valsts reģionālā autoceļa P50 Kārsava-Krievijas robeža (Aizgārša) posmā, par kuru sūdzējusies pašvaldība, grants segums novērtēts ar vērtējumu slikts, tomēr LVC nepiekrītot Kārsavas novada pašvaldības apgalvojumam, ka ceļa posms ir neizbraucams. Līdzīgs grants segumu stāvoklis lietavu laikā esot lielākajā daļā no nodaļas pārvaldīšanā esošiem ceļiem.

LVC arī norāda, ka uz minētā ceļa tiek izpildītas normatīvajos aktos noteiktās uzturēšanas prasības.

LVC Ludzas nodaļas veiktais valsts autoceļu ar grants segumu tehniskā stāvokļa novērtējums Kārsavas, Ciblas, Ludzas un Zilupes novadu teritorijās liecina, ka reģionālo un vietējo ceļu stāvoklis 68,7% gadījumu slikts, 29,6% apmierinošs un tikai 1,6% - labs.

 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
69% Ludzas apkārtnē un 69,5% - visā pārējā Latvijā! Rudenī un pavasarī , katru gadu, līdz pat Pastardienai! PS. ja turpinās līt, tad būs 96%!!!!!!!!!
Grieta
G
Tikai idioti var Latvija uzturet grants celus, ko vareja atlauties padomju okupacijas laika, kad grants nevienam nepiedereja un to vareja bezjedzigi tonnam bert uz celiem... Latvija, ipasi nemot klimatiskos apstaklus garas ziemas un lielos nokrisnus, ir 100% janoasfalte visi celi sakot ar lielajam magestralem lidz pasvaldibu visiem pievedceliem. Tikai bagatas valstis var uzturet grants celus, bet ne tada nabadziga valsts kada ir Latvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas