Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tiesā par meitenes nobraukšanu Jelgavas novada Sporta centra vadītājs savu vainu noliedz

Jelgavas tiesā otrdien skatīta krimināllieta, kurā par sešus gadus veca bērna notriekšanu apsūdzēts Jelgavas novada Sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns, ziņo portāls zz.lv.

24.janvārī apritēja gads kopš traģiskās nelaimes Līvbērzes pagastā, kad uz šosejas sešgadīgu meiteni notrieca Jelgavas novada pašvaldībai piederošs auto Kia Sportage, kuru stūrēja novada V.Beitāns. Bērns notikuma vietā mira. Nelaime notika, kad meitene kopā ar savu radinieci izkāpa no autobusa un šķērsoja šoseju.

Tiesas laikā uzklausītas liecinieku un cietušo liecības. V.Beitāns notikušajā savu vainu pilnībā neatzīst un arī tuvinieku pieprasīto morālo kompensāciju – 100 000 latu – neuzskata par pamatotu.

Tiesas sēdes laikā apsūdzētā advokāts Ilmārs Cīrulis lūdza atlikt lietas izskatīšanu, jo apsūdzētais Latvijas neatkarīgo ekspertu asociācijā iesniedzis lūgumu veikt papildu ekspertīzi par šo negadījumu, bet eksperts saslimis un līdz tiesai nav paguvis to izdarīt. Lai arī prokurore uzsvēra, ka lietai jau pievienoti divi Valsts tiesu ekspertīžu biroja Tehnisko ekspertīžu departamenta atzinumi un tiesas atlikšana nav nepieciešama, tiesa nolēma apmierināt apsūdzētā lūgumu. Nākamā tiesas sēde notks 27.maijā.

Portāls zz.lv jau rakstīja, ka V.Beitāns tiek vainots pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas – ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanā, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Likums par šādu nodarījumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Tehnisko ekspertīžu departamenta secinājumos minēts, ka ceļu satiksmes negadījumā tika fiksētas V.Beitāna vadītās automašīnas sānslīdes pēdas, bet ne bremzēšanas pēdas. Papildus atzinumā uzsvērts, ka automašīnai bija tehniski iespējams neuzbraukt gājējai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas