Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ugunsgrēka dzēšanā Kārsavas novadā iesaista arī NBS helikopteru

Kārsavas novada Malnavas pagastā ugunsgrēks ir izplatījies dziļāk mežā, bet kūdras ugunsgrēka izplatība nav palielinājusies, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

"Nakts laikā ugunsgrēka izplatība dziļāk mežā palielinājās, bet ar gaismas iestāšanos dzēšanas darbi tiek turpināti. Notikuma vietā ir pastiprinājies vējš un nedaudz izmainījies vēja virziens, kas ļauj liesmām izplatīties dziļāk mežā," informēja VUGD pārstāve, "kūdras ugunsgrēka izplatība nav palielinājusies - ir vairākas gruzdošas vietas, kuras ugunsdzēsēji glābēji dzēš."

Šodien Kārsavas novada kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās. Šorīt ugunsgrēka dzēšanā iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS) aģentūrai LETA klāstīja, ka potenciāli apdraudējuma zonā ir četras mājas, taču apsekojot teritoriju, konstatēts, ka piedūmojums ap tām konstatēts nav. Citu nozīmīgu objektu ap ugunsgrēka teritoriju nav.

Pašvaldība ir pateicīga dienestiem, kas iesaistīti ugunsnelaimes likvidēšanā, un nodrošina uz vietas esošajiem gan ūdeni, gan ēdienreizes.

SiIicka pieļāva, ka kūdras gruzdēšana var notikt vēl mēnešiem ilgi, taču cīņā ar uguni varētu palīdzēt lietus.

Vakar vakarā tika lēsts, ka Kārsavas novadā liesmas kopumā pārņēmušas aptuveni 20 hektāru platību - dega kūdra apmēram 14 hektāru platībā un meža virsslānis apmēram sešu hektāru platībā.

Vakarā operatīvie dienesti apsekoja tuvējo māju iedzīvotājus un apdraudējums iedzīvotājiem netika konstatēts. VUGD atgādina iedzīvotājiem - ja ir jūtama dūmu smaka, nepieciešams aizvērt logus un durvis, bet, ja nepieciešama palīdzība, jāzvana 112.

Ugunsgrēks izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, kā arī izveidojies spēcīgs piedūmojums un saistībā ar lielo vēju liesmas strauji izpletās uz tuvējā meža pusi.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas ļāva liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums, kā arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas ugunsdzēsības dienestam.

Kārsavas novada domes publicētā informācija liecina, ka Beržovkas purvā kūdru iegūst SIA RT Būve, ar kura pārstāvjiem aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Firmas.lv pieejamā informācija liecina, ka Melnavas pagastā reģistrētā SIA RT Būve pilnībā pieder uzņēmumam SIA Pavads, kas savukārt vienpersoniski pieder Guntai Pētersonei. Uz šī gada 26.jūniju RT Būve bija reģistrēts 13 416 eiro liels nodokļu parāds. Uzņēmums pērn strādājis ar 288 368 eiro lielu apgrozījumu un 622 eiro peļņu.

RT Būve īpašniecei SIA Pavads savukārt pieder vēl divi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar celtniecību un nekustamā īpašuma pārvaldīšanu.

pievienota 4.-6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas