Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ugunsgrēkā izkūst atkritumu konteiners

Piektdien, ejot uz darbu, gulbenieši Skolas ielas masīvā ieraudzīja nepievilcīgu ainu. Tur atradās pilnībā sabojāts, ugunsgrēkā izkusis atkritumu konteiners, vēsta portāls dzirkstele.lv.

Dzirkstelei izdevās atrast notikuma aculiecinieku. Piektdienas rītā īsi pēc pulksten 4 viņš, vedot pastaigā suni, pamanīja, ka deg atkritumi plastmasas konteinerā. "Uzreiz zvanīju uz kādu man zināmu ugunsdzēsēju tālruņa numuru. Tur atbildēja, lai zvanu un piesaku ugunsgrēku uz 112. Tā arī darīju. Kamēr izskaidroju, kur jābrauc, gāja laiks. No izsaukuma brīža ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās aptuveni pēc 15 minūtēm. Pa to laiku no plastmasas atkritumu konteinera maz kas bija palicis pāri," stāsta aculiecinieks. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes daļas komandieris Vijārs Griķis Dzirkstelei saka, ka izsaukums par degošo atkritumu konteineru Skolas ielā saņemts pulksten 4.18. Viņš bija izbrīnījies uzzinot, ka notikuma aculiecinieks vispirms piezvanījis kādam Gulbenes daļas darbiniekam.

"Man nav par to ziņots. Varbūt cilvēks piezvanīja kādam ugunsdzēsējam personiski brīdī, kad tas atradās mājās? Protams, pieteikumam ir jābūt oficiālam un jāzvana uz 112," skaidro V.Griķis.

Par ugunsgrēka faktu paziņots Valsts policijai, kas noskaidros notikuma apstākļus. V.Griķis vien piebilst, ka šādos gadījumos ir problemātiski pierādīt ļaunprātīgu dedzināšanu un, iespējams, tāda nemaz nav notikusi. Visai izplatīta ir plastmasas atkritumu konteineru aizdegšanās, ja tajā iemesta nenodzēsta cigarete vai karsti pelni. Tā ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas