Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ugunsgrēks izpostījis mākslinieku rezidenci Ruckas muižā

Naktī uz pirmdienu ugunsgrēks daļēji nopostījis Ruckas muižas ēku Cēsīs, portāls Diena.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā. Vēsturiskajā namā jau vairākus gadus darbojas mākslas rezidenču centrs. Kā norāda centra vadītāji Kaspars un Ieva Gobas, šobrīd jāaplēš uguns nodarīto bojājumu apmērs un ar steigu jāuzsāk darbi, lai centrs pēc iespējas ātrāk varētu atsākt darbu.

"Visgrūtāk bija ugunsgrēka laikā skatīties, kā dažās stundās sadeg vairāku gadu darbs. Tas ir ļoti sāpīgi. Taču mēs vēlamies pēc iespējas īsākā laikā atjaunot rezidenču centra darbību," norādīja Kaspars Goba.

Pēc tam, kad nostrādāja ugunsdrošības signalizācija, apsardzes darbinieki ieradušies trīs minūšu laikā un uzreiz izsaukuši ugunsdzēsējus. Glābēji notikuma vietā ieradās pēc piecām minūtēm - tajā brīdī liesmas jau bija sasniegušas ēkas otro stāvu.

Uguns izpostījusi Ruckas muižas jumta konstrukcijas un otrā stāva telpas. Ugunsgrēka dzēšanas laikā no ūdens daļēji cietušas arī telpas pirmajā stāvā. Rezidenču centra darbiniekiem izdevās izglābt darba telpu aprīkojumu, un centra darbs pašlaik turpināsies uguns neskartajā daļā ēkas pirmajā stāvā.

Par laimi ugungrēkā ēkā nebija cilvēku, un neviens nav cietis. Iepriekšējā vakarā ar izstādi un darbu prezentāciju Ruckas mākslas rezidenču centrā noslēdzās biedrības ISSP organizētā Maijas Kurševas un Andreja Strokina vadītā darbnīca Fotogrāfija un kolāža, kas bija Ruckas šīs sezonas noslēguma pasākums. 

Patlaban, sadarbojoties ar apdrošināšanas speciālistiem, notiek negadījuma seku apzināšana un zaudējumu aplēses. Valsts policijas darbinieki sākuši izmeklēšanu, lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloņus.

Ruckas mākslas rezidenču centra atjaunošanā iespējams iesaistīties arī brīvprātīgajiem, sūtot ziņu uz e-pastu [email protected] vai zvanot uz tālruņa numuru 29122272. Mākslas rezidenču centru iespējams atbalstīt arī finansiāli. Bankas konts centra atbalstam: nodibinājums ElmMedia, AS Swedbank, LV90HABA0551033911343, ar norādi "Ruckas mākslas rezidenču centra atjaunošanai".

Visdrīzākajā laikā tiks izziņota informācija par talku Ruckas sakopšanai.

Ruckas rezidenču centrs durvis vēra 2014.gadā, pamestas muižas telpās izveidojot un attīstot vietu radošajiem profesionāļiem un mācekļiem. Centra vadītāji atjaunoja un labiekārtoja ne vien pašu muižas ēku, bet arī iekopa tai pieguļošo teritoriju, papildinot to ar radošām instalācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas