Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ugunsnelaime bez mājām atstāj trīs ģimenes

Glūdas pagastā netālu no Nākotnes ciemata ceturtdien ugunsgrēkā ievērojami cietusi māja, kurā dzīvoja trīs ģimenes. Negadījumā fiziski cietušo nav, taču vecajā koka mājā jumta stāvs izdedzis pilnībā, arī citviet mājā dzīvot vairs nevar, ziņo portāls zz.lv.

Novada pārstāve Dace Kaņepone stāsta, ka pašvaldības pārstāvji no Sociālā dienesta un Būvvaldes iesaistīsies nepieciešamajā palīdzības sniegšanā cietušajiem, apsverot arī ēkas atjaunošanas iespējamību. Ugunsgēka iemesli vēl tiek skaidroti.

Bez pajumtes palikušās ģimenes pašlaik apmetušās kaimiņu mājā – pie viena no cietušā radiniekiem. Mājas iemītnieku vidū ir arī vairāki bērni – otrajā stāvā dzīvojusi sieviete ar desmitgadīgu zēnu, savukārt pirmajā stāvā – ģimene ar divus un četrus gadus veciem bērniem.

Mājas iedzīvotāji paspējuši saglābt kādu daļu apģērba un kaut ko no sadzīviskām lietām, taču otrajā stāvā dzīvojošajai ģimenei sadegusi visa iedzīve.

Sadarbībā ar novada pašvaldības Sociālo dienestu cietušajiem tiks sniegta gan konsultatīvā palīdzība, gan arī praktiska, kompensējot kaut vai jaunu personību apliecinošu dokumentu izgatavošanu, ziņo D.Kaņepone. Viņa piebilst – par tālāku praktisku līdzcilvēku palīdzību varēs spriest tikai vēlāk, kad ģimenes būs aptvērušas savas nepieciešamības.

Par iespējamo palīdzību ģimenēm iespējams sazināties ar Glūdas pagasta pārvaldes vadītāju Silviju Zīberti (63077445; 26366631).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas