Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairāki iereibuši vecāki Vidzemē nav spējuši parūpēties par bērniem

Pagājušajā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā fiksēti trīs atsevišķi gadījumi, kad mazu bērnu vecāki bijuši alkohola reibumā, tādējādi nespējot pilnvērtīgi pildīt bērna aprūpes pienākumus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Par notikušo katrā no šiem gadījumiem VP Vidzemes reģiona pārvaldē uzsākta administratīvā lietvedība, kā arī ziņots attiecīgajai bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

Šogad, laika posmā no 1.janvāra līdz 8.augustam Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā uzsāktas 47 administratīvās lietvedības par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek administratīvo naudas sodu līdz 140 eiro. Par tādu pašu nodarījumu, ja tā rezultātā bērns izdarījis sīko huligānismu vai lietojis narkotiskās vai psihotropās vielas bez ārsta nozīmējuma, vai atradies alkoholisko dzērienu ietekmē, vai nodarbojies ar ubagošanu, vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 210 eiro apmērā, atgādināja Vaskāne.

Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti gada laikā, var noteikt naudas sodu līdz 350 eiro apmērā.

Vecākiem vai personai, kuras aprūpē bērns nodots, ir pienākums neatstāt vienu bērnu līdz septiņu gadu vecumam. Par bērna atstāšanu bez uzraudzības vecākiem pirmoreiz var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu līdz 70 eiro. Atkārtotā gadījumā - līdz 210 eiro.

Policija atgādina, ka ir pilnīgi nepieļaujami, ka pieaugušie nerūpējas par saviem mazgadīgajiem bērniem, tādā veidā apdraudot viņu drošību. Šādos gadījumos bērniem atliek vien paļauties uz līdzcilvēku palīdzību, tādēļ policija izsaka pateicību ikvienam, kas šādās situācijās nepaliek vienaldzīgi un ziņo VP, teica Vaskāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas