Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vēja sabojāto māju jumtu atjaunošanai Tukuma novadā piešķir 9591 eiro

Tukuma novada pašvaldība piešķirs 9591 eiro četru māju jumtu atjaunošanai, kas jūnija sākumā cietuši stiprajā vējā, trešdien ārkārtas sēdē lēmuši novada deputāti.

Kuldīgas ielā 65 Tukumā vienai ēkas sekcijai norauts jumta segums un bojātas mājas ķieģeļu konstrukcijas. Jumta remonts izmaksās teju 9628 eiro, un dome dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajai sabiedrības Māja93 piešķirs pabalstu 50% apmērā no remontu tāmes.

Līdzīgas problēmas ir arī Telegrāfa ielā 13 un Stacijas ielā 26 Tukumā. Arī šajos gadījumos pašvaldība atbalstīs māju iedzīvotājus, piešķirot pabalstu 50% apmērā no izmaksām.

Savukārt mājai Ķīšu Mežmalas Jaunsātu pagastā, kas arī cietusi stihijā, pašlaik nav apsaimniekotāja. Dome lēmusi atbalstīt un segt 50% no 7116 eiro tāmes jumta remontam, taču līdzekļu varēs saņemt vien tad, ja mājas iedzīvotāji dibinās apsaimniekošanas biedrību vai izvēlēsies citu apsaimniekotāji.

Kopā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pabalstiem tiks novirzīts 9591 eiro, un pašvaldība šos līdzekļus lūgs kompensēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kas var segt pusi no piešķirtajiem pabalstiem.

Jau vēstīts, ka naktī uz 12.jūniju negaisā skartās pašvaldības lūgs valsti piešķirt līdzekļus postījumu likvidēšanai, pēc Tukuma sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdes aģentūrai LETA pastāstīja komisijas un Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans (Tukuma pilsētai un novadam).

Komisija lēma, ka nav nepieciešams izsludināt novados ārkārtas situāciju, jo postījumi tiek likvidēti. Taču novadu pašvaldību izpildinstitūcijām uzdots apkopot radītos zaudējumus, lai domes varētu pieņemt lēmumu par līdzekļu pieprasīšanu no valsts līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Negaisa laikā bojāts Tukuma muzeja torņa dakstiņu jumts, vietām pagastos izskaloti ceļi. Lietus laikā pilsētā applūdušas ielas un arī ēkas. Krusa Tukuma un kaimiņu novados arī sabojājusi mašīnas, izsitusi māju logus. Cietuši arī vairāku namu jumti un ceļi.

 

Top komentāri

vai apdrošīnāšana Latvijā nepastāv
v
ka jāsedz no citu nodokļiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas