Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Ventspilī un Liepājā negaiss lauzis kokus

Pagājušajā naktī Ventspilī un Liepājā negaiss lauzis kokus, lietus appludinājis ielas, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldību pārstāvji.

Ventspils Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks informē, ka sarežģītākā situācija pilsētā bijusi vakar, laikā no plkst.15 līdz 18, kad spēcīgais lietus appludināja ielas. Dažu stundu laikā nolijis vairāk par 70 milimetriem lietus, kā rezultātā kolektori nespēja uzņemt tādu lietus ūdeņu apjomu. Tomēr šorīt viss ūdens jau ir uzsūcies, viņš norāda.

Pirmdienas rītā ap plkst.8 vēja brāzmas sasniedza 24 metrus sekundē (m/s), tādēļ pilsētā ir lūzuši pāris koki, bet nu jau vējš ir pierimis, norāda Kausenieks. 

Viņš atgādina, ka šādi laikapstākļi pilsētu piemeklē vismaz reizi 15 gados, iepriekšējo reizi līdzīgas lietavas un vējš bijis 2009.gadā.

Arī Liepājā Pašvaldības policija saņēmusi informāciju par kritušiem kokiem, kā arī luksoforu bojājumiem. Kā aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne, informācija par postījumiem tiek nodota Komunālajai pārvaldei, kura apzina situāciju un novērš postījumus. Kritiskās vietas tiek norobežotas, lai neapdraudētu cilvēkus un autotransportu.

Kā vēstīts, pirmdien valstī nokrišņu būs mazāk nekā pagājušajā naktī, bet vietām Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā Rīgā, vēl gaidāms stiprs lietus, brīdina sinoptiķi.

Palaikam līs valsts lielākajā daļā, debesis būs pārsvarā apmākušās. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13-18 metriem sekundē, dienas pirmajā pusē vietām līdz 23 metriem sekundē, Rīgas līča dienvidu piekrastē - līdz 28 metriem sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas