Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ventspils opozīcija: Lemberga partija Latvijai un Ventspilij turpina ņirgāties par valsti

Piektdien Ventspils pilsētas dome ir izplatījusi paziņojumu, ka, ņemot vērā Valsts kontroles aizrādījumus domei saistībā ar revīziju Ventspils brīvostas pārvaldē, deputātiem piedāvās lemt par pilnvarojumu pašvaldības izpilddirektoram Ventspils pilsētas pašvaldības vārdā izsniegt apstiprinājumus, saskaņojumus vai atļaujas darbībām ar Ventspils pilsētas pašvaldības mantu, portālu Diena.lv informēja domes opozīcijas deputāti.

Pilsētas domes opozīcijas deputāti norādīja, ka pamatojums lēmumam esot nepieciešamība uzlabot Ventspils brīvostas pārvaldei valdījumā nodotās pašvaldības mantas efektīvāku pārraudzību, kā arī nodrošināt pieņemto lēmumu tiesiskuma pārbaudi.

Opozīcijas deputāti gan uzskata, ka augstāk minētais piedāvājums "nav nekas cits, kā klaja ņirgāšanās par valsti un tās uzraugošajām institūcijām, šajā gadījumā Valsts kontroli".

Opozīcija atgādināja, ka Ventspils brīvostas pārvaldes valdē Ventspils pilsētas domi pārstāv tās augstākās amatpersonas - Aivars Lembergs, kuram ar tiesas lēmumu ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas pārvaldes priekšsēdētāja  pienākumus; Jānis Vītoliņš, kurš ir Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos; Guntis Blumbergs, kurš ir Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks sadarbības jautājumos un Didzis Ošenieks - Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

"Pēc šāda lēmuma pieņemšanas, Ventspils brīvostas un tās augstākās lēmējinstitūcijas valdes darbu pārraudzīs cilvēks, kura atrašānās amatā vistiešākā mērā ir atkarīga no augstāk minēto kungu labvēlības. Acīmredzot, partija Latvijai un Ventspilij vēlas demonstrēt, ka uz to neattiecas valsts likumi, pārvaldošo un kontrolējošo institūciju lēmumi. Tieši otrādi tiek skaidri pateikts, ka Ventspils brīvostas pārvalde Lemberga un Co izpratnē ir iestāde, kuru pārvaldīja un pārvaldīs šauru cilvēku grupa ar smagos kriminālonoziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu priekšgalā," paziņojumā presei norādīja Ventspils pilsētas domes deputāti Vladislavs Šafranskis, Ivars Landmanis un Aivis Landmanis.

Ventspils opozīcija radušās situācijas dēļ vērsīsies pie Ministru kabineta un Vides aizsradzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (ZRP) ar aicinājumu "novērst partijas Latvijai un Ventspilij patvaļu Ventpils pilsētas domē", kā arī izvērtēt Ventspils brīvostas valdes locekļu A.Lemberga, J.Vītoliņa, G.Blumberga un D. Ošenieka atbilstību ieņemamajiem amatiem.

Opozīcija arī lūgs izvērtēt, vai "ilglaicīga nespēja A.Lembergam pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus nav pamats saskaņā ar likumu Par pašvaldībām 65.pantu viņu atbrīvot no domes priekšsēdētāja amata".

Top komentāri

Jupis
J
Jautrākais ir tas, ka tieši šo tā saucamo opozicionāru sponsori ir tiešākie Lemberga pretinieki biznesā, tāpēc nemaz neizbrīna šāds raksts. Jā - Lembergs ir sarežģīta personība, bet es būtu gatavs lūgt Dievu, lai nekad nepienāktu tā diena, kad Ventspilī pie varas nāks šādi opozicionāri.
alberts
a
CIK "nikolajus" Lembergs ir uzlicis visiem,valstij un tiesam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas