Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Viesnīcā Daugavpilī saindējušies jaunieši; konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi

Veselības inspekcijas Latgales kontroles nodaļas inspektori pabeiguši pārbaudi viesnīcas Dinaburga atpūtas kompleksā sakarā ar vairāku jauniešu saindēšanos ar pārhlorētu ūdeni, portālu Diena.lv informēja Veselības inspekcijā.

Šī gada 2.janvārī Veselības inspekcijas Latgales kontroles nodaļā tika saņemti trīs jauniešu iesniegumi par saindēšanos ar pārhlorētu ūdeni atpūtas kompleksā viesnīcā Dinaburga. Tajā pašā dienā tika uzsākta pārbaude, kurā noskaidrots, ka jauniešu kompānija 2012. gada 31.decembrī noslēdza līgumu ar viesnīcas  Dinaburga vadītāju par atpūtas kompleksa izmantošanu laika posmā no 2012. gada 31.decembra plkst. 22 līdz 2013. gada 1.janvāra plkst.6.

Saindēšanās simptomi - klepus, sāpes acīs un rīklē - jauniešiem parādījās 1.janvārī ap plkst. 9, sakarā ar ko kopumā seši jaunieši dažādos laikos vērsās Daugavpils reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Jauniešiem tika sniegta medicīniskā palīdzība un ieteikts tālāk griezties pie ģimenes ārsta, jo no stacionēšanas viņi atteicās. Visiem jauniešiem tika uzstādīta diagnoze: abu acu ķīmisks apdegums, akūts traheīts, reakcija uz pārhlorētu ūdeni.

Veicot pārbaudi atpūtas kompleksā, inspektori iepazinās ar darbinieku paskaidrojumiem, dezinficēšanas kārtību, aprīkojuma tehnisko dokumentāciju, kā arī tika paņemti ūdens paraugi tobrīd baseinā un džakuzi vannā esošajam ūdenim. Saņemtie testēšanas rezultāti uzrādīja brīvā hlora satura un Ph neatbilstību pieļaujamajām normām, kas liecina, ka šoreiz dezinfekcija veikta nepietiekoši, un peldbaseina ūdens var radīt draudus infekcijas izplatībai.

Tika secināts, ka atpūtas kompleksā dezinfekcijas process tiek veikts neievērojot peldbaseina ražotāja ekspluatācijas instrukciju, līdz ar to ir ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta pēc LAPK 42.panta par higiēnas prasību neievērošanu publiskas lietošanas pirtīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas