Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vīrietis, melojot par veselības stāvokli, izkrāpj ziedojumus

Mazsalacas novadā dzīvojošais Raimonds Stepka jau vairāk nekā gadu cenšas iežēlināt līdzcilvēkus, lai viņam ziedo naudu veselības uzlabošanai un izdzīvošanai, tomēr viņa lūgumi neesot patiesi, raksta portāls www.kasjauns.lv.

Kā norādīja portāls, R.Stepka vai kāds cits viņa vārdā, interneta portālos un sociālajos tīklos ievieto sludinājumus, ka gan viņam pašam, gan viņa ģimenei nav līdzekļu dzīvošanai. Viņš esot slims un nespējot staigāt, tāpēc lūdz palīdzību.

Kasjauns.lv noskaidroja, ka daudz kas R.Stepkas stāstītajā neatbilst patiesībai, tādēļ viņu var dēvēt par krāpnieku. Portāls ziņo, ka vīrietis ir dzimis 1968. gadā un noliedz savu saistību ar kādu citu 1968. gadā dzimušo Raimondu Stepku, kurš savulaik ir izcietis cietumsodu par sutenerismu un kādreiz ir bijis parfimērijas firmas Edvans plus īpašnieks.

Vīreitis apgalvo, ka par sutenerismu sodītais Raimonds Stepka esot divas dažādas personas. Viņš norāda, ka par sutenerismu sodītais R.Stepka joprojām it kā sēžot Jelgavas cietumā. Savukārt kāds cits ļaundaris uz viņa vārda esot nodibinājis parfimērijas un kosmētikas tirdzniecības firmu Edvans Plus, kuru viņam ir izdevies izslēgt no Uzņēmumu reģistra.

R.Stepka no Mazsalacas apgalvo, ka viņam ir veikta neveiksmīga mugurkaula operācija, kas viņu piekalusi gultai. Tomēr, kā kasjauns.lv pastāstīja Mazsalacas novada iedzīvotāji, R.Stepka vairākkārt devies pašvaldībai lūgt sociālo palīdzību, tādēļ novadnieki šaubās par R.Stepkas slikto veselības stāvokli.

Portāls arī apgalvoja, ka R.Stepka ir melojis par to, ka viņš četras reizes ir lūdzis palīdzību organizācijai ziedot.lv, bet visas reizes viņam tā ir atteikta. Ziedot.lv pārstāve Inese Danga kasjauns.lv gan pavēstīja, ka viņa R.Stepkas uzvārdu dzirdot pirmo reizi. "Ziedot.lv pieteikums no Raimonda Stepkas nav saņemts un reģistrēts. Sazinājos ar Raimondu un viņš sacīja, ka esot cilvēki, kas viņa vārda izplata šo informāciju un viņš pats nav lietas kursā un arī pats ar ziedot.lv nav sazinājies," norādīja labdarības organizācijas pārstāve.

Mazsalacas novada Sociālā dienesta vadītāja Agrita Bērziņa kasjauns.lv pastāstīja, ka R.Stepka jau kādu pusotru gadu internetā izplata dažādus pretrunīgus palīdzības lūgumus. Piemēram, viņš it kā esot apgalvojis, ka autokatastrofā bojā esot gājuši vecāki, bet tā neesot tiesa – viņi ir sveiki un veseli. Tāpat apgalvojums, ka viņam veikta neveiksmīga mugurkaula operācija nav tiesa. Viņam esot veikta gūžas operācija un novada dome no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem viņam tās apmaksai ir piešķīrusi 150 latu. Operācijas kopējās izmaksas ir ap 600 latiem, bet R.Stepkas sieva kādā vēstulē apgalvoja, ka šīs operācijas apmaksai ir nepieciešams vēl vismaz piecas reizes vairāk naudas - 750 latu, vēsta portāls.

Tāpat esot jāšaubās arī par to, ka šī operācija bijusi neveiksmīga, jo divas dienas pēc tās Stepka pats uz savām kājām esot atnācis pēc pabalsta. Viņš neguļot savārdzis mājās, bet gan itin bieži staigājot pēc palīdzības uz novada centru. Mazsalcas dome tomēr palīdz R.Stepkam, - piešķirot gan garantētās iztikas minimumu, gan pārtikas pakas.

Kasjauns.lv pārliecinājās, ka R.Stepka cilvēkus cenšas iežēlināt apgalvojot, ka viņam atbalstu it kā esot piesolījuši arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, piemēram, bijusī iekšlietu ministre, tagad izdevniecības Rīgas Viļņi galvenā redaktora vietniece Linda Mūrniece viņam esot apsolījusi "palīdzēt ar bērnu drēbītēm". Tomēr tā nav tiesa, L.Mūrniece to kategoriski noliedz – viņa R.Stepku nepazīst un viņam neko neesot solījusi. Tāpat R.Stepka apgalvoja, ka viņam palīdzēt grasoties arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas