Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

100.pantā pirms referenduma nebūs vienlīdz pārstāvētas abas puses

Otrajā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma 100.pants speciālizlaidumā, kas veltīts referendumam par grozījumiem pensiju likumā, ceturtdien piedalīsies gan grozījumu pretinieki - labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) un Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja Aina Verze, gan viens no to iniciatoriem - Pensionāru un senioru partijas priekšsēdētājs Jānis Kleinbergs. 

"Ja viņi ir vairāki, tas būtu loģiski, ka arī mēs būtu vairāki," vēlēdamies redzēt raidījumā vēl kādu referenduma atbalstītāju, saka J.Kleinbergs. Viņš šo savu vēlmi paudis arī sarunā ar LTV informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktori Sarmīti Plūmi, lūdzot uzaicināt uz raidījumu Aigaru Štokenbergu (SCP).

S.Plūme stāsta, ka LTV nepiekopj tādu praksi, ka uzrunājot potenciālos raidījuma dalībniekus prasītu viņiem ieteikt vēl kādu raidījuma dalībnieku. Šoreiz uz raidījumu uzaicināts J.Kleinbergs, nevis A.Štokenbergs, jo raidījuma veidotāji vēlējušies redzēt pārstāvi no pensionāru vidus. "Jau iepriekšējā raidījumā redzējām, cik ļoti patiesu pienesumu raidījumam piedod viens pensionārs," saka S.Plūme.

Komentējot skaitliski nevienādo grozījumu atbalstītāju un pretinieku pārstāvniecību, S.Plūme stāsta, ka LTV nesvēra "svaru kausos, cik ir par, cik ir pret". Svarīgākais, lai raidījumā vispār būtu pārstāvēti dažādi viedokļi par likuma grozījumiem. S.Plūme arī norāda, ka aicinot cilvēkus piedalīties raidījumā viņa nejautā katra nostāju: "Es piemēram, nezinu, ko Verzes kundze teiks. Es arī nezināju, ko iepriekšējā raidījumā teiks pensionāre no Aizkraukles".

Diena jau rakstīja, ka pirmajā raidījumā pagājušajā ceturtdienā piedalījās premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (TP), Labklājības ministrijas speciālists Ingus Alliks, kā arī Latvijas Pensionāru federācijas dalīborganizācijas Aizkraukles Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētājas vietniece Helēna Ūdre. Diskusijā piedalījās arī ekonomiste Raita Karnīte. Jāatgādina, ka federācija neatbalsta tautas nobalsošanai nodotos pensiju likuma grozījumus, savukārt tās vadītāja Aina Verze kandidējusi vēlēšanās no premjera partijas LPP/LC.

Pirms nedēļas, uzzinot raidījuma dalībnieku sastāvu, referenduma sākotnējie iniciatori izplatīja atklātu vēstuli, kurā LTV pārmeta nodomu atspoguļot vienpusēju viedokli uz raidījumu uzaicinot tikai likuma grozījumu pretiniekus. LTV šādu politiķu rīcību vērtēja kā politisku spiedienu un jaukšanos redakcijas darbā.

LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis toreiz skaidroja, ka raidījums paredzēts par pensiju sistēmu, nevis referendumu. Arī pretrunas par kvalitatīvas žurnālistikas principiem, ka jāatspoguļo abu pušu viedokļi, M.Gailītis nesaskatīja, aizrādot — gan jau visu pušu nostāja nākamnedēļ parādīšoties Jāņa Dombura diskusiju raidījumā Kas notiek Latvijā?

Tiesa, pirmdien noskaidrojās, ka raidījums Kas notiek Latvijā? šo trešdien nebūs par pensiju likuma grozījumiem, bet gan par situāciju Gruzijā.  

Otrais 100.panta speciālizlaidums būs skatāms ceturtdien plkst. 21:00, galīgais tā dalībnieku sastāvs vēl nav zināms. Raidījumu tāpat kā pagājušajā reizē vadīs žurnālisti Iveta Elksne un Mareks Gailītis. "Šoreiz raidījums skaidros un izvērtēs gaidāmā referenduma rosinātās izmaiņas, to ietekmi uz mūsu valsts budžetu un uz katru Latvijas pilsoni," uzsver S.Plūme. Raidījuma laikā veselas stundas garumā arī skatītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus. 

(precizēts dalībnieku skaits piektajā rindkopā - diskusijā nepiedalījās Mārtiņš Bičevskis, bet piedalījās Raita Karnīte)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas