Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

13. Saeimas vēlēšanās nobalsojuši virs 54% balsstiesīgo

13. Saeimas vēlēšanās sestdien Latvijā nobalsojuši 773 286 iedzīvotāji vai 49,95% balsstiesīgo, bet, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, kopumā nobalsojuši 842 353 vēlētāji vai 54,41% balsstiesīgo iedzīvotāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati par 1042 no 1078 iecirkņiem.

Jānorāda, ka kopējais vēlētāju aktivitātes skaitlis gan pieaugs, jo vēl tiks apkopoti dati no daudziem ārvalstu vēlēšanu iecirkņiem.

Līdz šim vēsturiski zemākā aktivitāte, vēlējot parlamenta deputātus, bija 12. Saeimas vēlēšanās, kad piedalījās vairāk nekā 57% balsstiesīgo vēlētāju.

Informāciju par vēlētāju zemo aktivitāti sestdienas vakarā apliecināja arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars, piebilstot, ka ārvalstīs balsotāju skaits ir palielinājies.

Bijuši gadījumi, kad vēlēšanu iecirkņos ārvalstīs ar iepriekš nosūtītajiem biļetenu komplektiem nav pieticis, un nācies tos drukāt uz vietas. Kā piemēru Cimdars minēja Jaunzēlandi, kur uz iecirkni sākotnēji tika nosūtīti 20 biļetenu komplekti, taču balsot ieradās aptuveni 50 Latvijas valstspiederīgie.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 13. Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 548 100.

Līdz sestdienai balsi glabāšanā nodeva 2,18% balsstiesīgo iedzīvotāju jeb 33 791 vēlētājs.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien bija atvērti no plkst.7 līdz 20.

Top komentāri

Nobalsojušais par Latviju
N
Tauta , sasparojamies un lemjam par mūsu valsts nākotni . Dievs, svētī Latviju !
Jansons
J
Deputātiem paliek likumu pieņemšana un jāievēl katru konkrēti, sadalot Latviju 100 apgabalos, varbūt vajag mazāk deputātu. Tad varēsim no dažiem gribētājiem izvēlēties vienu konkrētu. Ja nevilks, lai mums ir tiesības viņu atsaukt. Tagad Latvija mākslīgi sadalīta vēlēšanu apgabalos, lai katrā tiktu ievēlēti partiju populārākie un "vajadzīgākie".
urlu soģis
u
Tikai par latvisku Latviju !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas