Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

200 milj. eiro lielo PB aizdevumu novirzīs sociāliem mērķiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sanita
S
Interesanti tomēr, ka tie, kas mācīties gribēja, varēja....Ar veselības aprūpi bišķi sarežģītāk, jo toreiz to iespēju, tāpēc laimīgs, kas pēc aklās zarnas neatstiepās no tromboembolijas....
lol
l
BULL SHIT.
nomierinies !
n
vampir 10:09 pareizāk sakot apēdīsim ........................ NEAPĒDĪSIM, jo tās nemaz nebūs - ČOHNĪ TAK DRUSKU !
REĀLO NAUDU SEV
R
bet NEIEDOTO - visnotaļ vajadzīgiem sociāliem mērķiem :P - Ja neiedos, tad PB būs vainīga.
Voldiņš
V
Sociālajā penšu fondā bija aptuveni viens miljards. Tagad tur nav nekā! Izrēķini pats.
ubags
u
Vismaz prieks, ka tu visiem patīc!
jautājums
j
Vai kāds atceras, cik miljonus sociālā fonda naudas Godmanis novirzīja Parex bankas glābšanai, apgalvojot, ka šī nauda neko neietekmēs un tuvākajā nākotnē nepietrūks?
Madara
M
Man nepatīk Dombrovskis ar savu veco sievu-omi.
Voldiņš
V
"zelta" Ulmaņlaikos bija neadekvāti mazas algas - 40 Ls mēnesī, bet cenas veikalos kā 90 tajos gados! Tolaik nemaksāja ne bezdarbnieka pabalstu, ne bērnu naudu! Pensijas maksāja tikai valsts pārvaldē strādājošajiem - pārējos pensionārus lika nabagmājās, ja nebija bērnu, kas tos uzturēja - tieši šī taupīšana uz nabagiem ļāva valstij ietaupīt miljonus - par ko attīstīt uzņēmumus un celt iespaidīgus projektus. Ļaujiet tik V. Dombrovskim strādāt - es jūtu, ka viņš mums atnesīs jaunus, skaistus Ulmaņlaikus!
Zane
Z
Socnodoklis ir domāts ne tikai bezdarbniekam, tikai problēma tā, ka pie mums ir sasodīti daudz birokrātu un maz ražotāju, tāpat ir reti štruntīga situācija ar arodveselību un vairojas invalīdi, večus darbā neņem, bet vairums jauniešu studē muldamjomas.....
Zane
Z
Ja mums būtu normāla veselības aprūpe, tad vairāk kā pāris dienas būtu jāpaliek, piemēram, ar smagām trauām, bet visus citus izopērētu un tad, ka akurāt vajag, nāktu māsiņa uz mājām. Taču tad ir vajadzīgas kārtīgas kvotas ambulatorās ķirurģijas centram un jauni centri, ir vajadzīga ērti pieejama diagnostika, lai cilvēkam nav dienām un nedēļām jāguļ gaidot savu rindu uz aparātiem, turklāt atšķirībā no nelaimes gadījumiem, kurus nevar prognozēt un kur viss var gadīties, normāla primārā un sekundārā aprūpe nodrošinātu, ka vairumam slimnīcas vispār nebūtu vajadzīgas.
vecis
v
Nu šausmas! Parēķiniet tikai, ja katrs bomzis saņems 50Ls mēnesī, tad pēc 500 gadiem visi bomži braukās ar Ferrari! Kādu autiņu tad būs pirkt valsts ierādnim, lai neizskatītos pēc bomža?.. :))
vampir
v
pareizāk sakot apēdīsim
zex
z
Es muļķītia cerēju,ka stulbā [šoreiz tiešām ] valdība,atgriezīs 2 mēn.nozagto pensiju vismaz tiem penšiem,kuriem,... 'tā ir zem istikas minimuma !? Pļurks,dir* tumšš !?...
anonīmais šakālis
a
Sociālais nodoklis ir nenormāli liels - 33% !!! Tik liels sociālais nodoklis nav nekur pasaulē, pat Zviedrijā! Ko mēs saņemam bezdarba gadījumā? Gandrīz neko, nauda tiek notrallināta!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

komenti


Kā pareizi izmantot Pasaules Bankas aizdevumu?

Roberts Ķīlis, sociālantropologs : Pagaidām neesmu informēts par konkrētiem priekšlikumiem, taču kopumā, manuprāt, šo Pasaules Bankas aizdevumu idejiski pareizi būtu iztērēt tā, lai šī nauda veicinātu attīstību. Būtu nelietderīgi visus līdzekļus izdalīt pabalstos: nauda aizietu patēriņam un līdz ar to daļēji finansētu importu. Tā jāizmanto, lai pārveidotu aizslēgtās skolas par daudzprofilu centriem, jāīsteno pārkvalificēšanas pasākumi, jāatbalsta pašnodarbinātība. Tā tiktu sekmēta ekonomiskā aktivitāte, lai mēs šo aizdevumu varētu atdot.

Uldis Osis, ekonomists : Manuprāt, būtu nepareizi atbalstīt kādas konkrētas iedzīvotāju grupas, piemēram, pensionārus, bezdarbniekus, bet, izstrādājot noteiktus kritērijus, palīdzība jāsniedz ģimenēm ar zemiem ienākumiem. Man nepatīk šī mūsu pieeja, ka mēs aizņemamies, lai izmaksātu pabalstus. Nauda jāizmanto, lai radītu jaunas darbvietas, lai cilvēki strādātu un maksātu nodokļus.

Dace Dimitrijeva, Latvijas Mazturīgo atbalsta organizācijas Dace vadītāja : Pirmām kārtām jāatbalsta pensionāri, kas ir visneaizsargātākā grupa. Palīdzība ir vajadzīga arī vecākiem, kas vieni paši audzina bērnus, — agrāk tās pārsvarā bija mātes, bet patlaban arvien vairāk tēvu bērnus audzina vieni. Nauda nevis jāiedod rokā, bet gan jāpanāk, lai tā nonāktu līdz bērniem, piemēram, apmaksājot pusdienas skolā. Noteikti jāatbalsta arī invalīdi, jo valsts finansējums rehabilitācijai ir noņemts. Nauda jānovirza tiem, kam tā iepriekš tika atņemta.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas