Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

2011.gadā reformēs pensijas, samazinājumi atkarīgi no ekonomikas atlabšanas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Kāpēc virsrakstā minētas pensijas, ja rakstā neviens vārds nav par 2011.gada pensiju reformu vai samazināšanu ??
Stipris
S
Es nebrīnos,ka reformas (samazināšana) ir tikai 2011 gadā. Kā jau parasti,visam sliktam ir jānotiek pēc vēlēšanām. To, ka Saeima ir uzpirktu neliešu klans visiem jau sen ir skaidrs. Parlamentāra valsts iekārta Latvijā nav iespējama. Tas ir aizsegs neliešu baram,kas vada marionetes ko sauc par saeimu.. Tikai prezidents sapratīs savu atbildību pildīt solījumus. Prezidentālas republikas pretinieki ir Latvijas ienaidnieki! Vēsture tam ir lieciniece.
Jānis
J
Es nesaprotu, kāpēc nevienā portālā latviešu valodā nav pieminēta intervija ar K . Leiškalnu, kuru es dzirdēju TV5 krievu valodā. Šajā intervijā K.Leiškalns atvainojās pensionāriem, ka tiem ir kārtējo reizi jāglābj mūsu valsts. Pensijas šajā reizē nesamazināšot, bet...... Kautko citu gan apgraizīšot.
ERR
E
Tak paziņojiet valsts bankrotu un miers! Lai met mums pārtiku no lidmašīnām kā Afrikā!
temida
t
Kad latvija tiks reformeta Tiesu sistema, likumdosana? Latvijas likumos ir jaiestrada likumi,kuros ir noteiktas normas par noziegumiem pret cilveci, par genocidu, par noziegumiem pret Latvijas valsti. Ja sadi likumi pastavetu Latvijas likumdosana, ja tie apzinati un savlaicigi nebutu izmesti no LPSRS likumdosanas, tad jau sen Godmanis, Skele, Lembergs, Gailis, Kalvitis, Naglis, Riekstins, Demakova, Gutmanis, Birkavsm Kegris, Grutups, Berzini, Slakteris, Kinna......LC, TP, LC/LPP, ZZS politiki tiktu tiesati un soditi, bet daudzi no viniem butu pakarti vai nosauti par noziegumiem pret cilveci, pret Latvijas valsti un tadejadi Latvijas valsts iedzivotaji butu atbrivoti no zagliem, korumpantiem, meliem, tiraniem, un nevajadzetu domat par kartejo pensiju reformu un veidiem ka iznicinat Latvijas pensionarus.
toms
t
Kapec Latvijas valdiba, Saeima nav reformejusi savas algas, bet turpina Latvijas valsts izlaupisanu,, Latvijas pensionaru, bernu apzagsanu? Ka var sodienas apstaklos Latvija ministri, saeimas deputati sanemt tik lielas lagas kada sanem vini? Latvijas Ministru prezidentam, prezidentam algai butu jabutu Ls, 700/menesi, pirms nodoklu nomaksas, ministriem Ls,500/menesi, pirms nodoklu nomaksas, Saeimas deputatiem Ls,300-400/menesi, pirms nodoklu nomaksas. Ir amaorali,ka Latvijas prezidents, valdiba, Saeimas deputati, ierednieciba turpina nekaunigi, ciniski izlaupit Latvijas valsti,laika kad valsts valda nabadziba, posts, bads, izniciba. Kapec Latvijas valdiba nepilda SVF prasibas par valsts parvaldes reformesanu un to algu samazinasanu lidz 70%.
Aita
A
Protams tas viss notiks 2011.gadaa,t.i. peec veeleeshanaam,un tad lai tie pensionaari tikai saturaas..... Kaa lemsim taa buus....
Clash
C
Vajag atcelt 2.pensiju līmeni kā sugu, jo viss šis pasākums ir tikai banku lobijs, un reāli nekādas pensijas nākotnē nevar nodrošināt, jo ekonomiskās krīzes notiek ik 15 gados, kas visus šos uzkrājumus (jā tādi vispār veidojas) pārvērš makalatūrā. Otrkārt, šī 2.līmeņa pensiju nauda tiek ieguldīta ārvalstīs, t.i., aizplūs no valsts. Ja būtu pienākums investēt Latvijas ekonomikā, tad vel šādu 2.līmeni varētu pieciest. Labāk pensijas maksāt tagad esošajiem pensionāriem, lai tie tērē šo naudu, nodrošina lielāku patēriņu iekšējā tirgū, nevis šo naudu mēs uzdāvinam ārvalstu kapitālam. 2.līmeņa vietā ir jārealizē dzimstības palielināšana, atbalsts ģimenēm, lai jaunā paaudze nopelnitu pensijas tiem, kas strādā tagad, nevis banku šuleriem šo naudu dāvināt apšaubāmām finanšu operācijām. 2.līmenis tas ir mīts, kam visi tic, un neviens nav gatavs to apšaubīt. Ja kāds vēlas uzkrāt pensijai, tad lai veic depozītu noguldījumus, mums te nevajag palīdzību piespiedu kārtā. Reforma var būt tikai saistīta ar 2.līmeņa strukturālu izmaiņu. t.i., likvidēšanu, ieskaitot uzkrāto 1.līmenī.
marsietie
m
2011 .gadā visi dzīvosim uz marsa
dzeris
d
Ņemot vērā demogrāfisko situāciju Latvijā pensiju vecuma palielināšana tik un tā būtu nepieciešama. Par to ekonomikas uzplaukumu no 2011g. - sapņoot jau nevienam nav aizliegts, kaut arī, kāds uzplaukums var būt valstī bez vienotas valdības, kur tikai viena no četrām valdības partijām mēģina spriest valstiskā mērogā, bet pārējās trīs tikai liek tai spieķus riteņos, pie kam viena atklāti un nekaunīgi veic sabotāžu?
l'avocat
l
nu ko penZionāri - turaties. Ja runa iet par "pensiju reformam", kā medz būt mūsu Bananu republikā, reformas var pārversties par pensiju lineāro apgriešanu (princips: ar vienu roku dodam, ar otro atņemam)...
zvirbulēns
z
Kad likvidēs izdienu pensijas prokuroriem, tiesnešiem, diplomātiem? Kad likvidēs iespēju prokuroriem pensionēties 50 gadu vecumā un saņemt izdienas pensiju, kas ir ievērojami lielāka par parasto pensiju, kas veidota 40 gados?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas