Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

2012.gadā budžetā vajadzēs ietaupīt 310 miljonus latu

Pašreizējās ekonomiskās un fiskālās situācijas novērtējums un prognozes liecina, ka 2012.gadā budžeta konsolidācija būs nepieciešama 310 miljonu latu apmērā, informē Finanšu ministrijas (FM) pārstāve Baiba Melnace. 

Valdības izvirzītais mērķis sasniegt budžeta deficīta līmeni zem 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2012.gadā prasa divos gados veikt kopbudžeta konsolidāciju par 590 miljoniem latu.  Jau ziņots, ka nākamgad valdība un starptautiskie aizdevēji vienojušies konsolidēt 280 miljonus latu. 

FM pirmdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē prezentēja valdībai priekšlikumu par budžeta konsolidāciju 2011. un 2012.gadam. FM uzskata, ka budžeta konsolidācijas projekts jāskata divu gadu izteiksmē, jo ir jāsabalansē konsolidācijas apmērs starp diviem gadiem, neatstājot visus smagākos lēmumus uz pēdējo brīdi, proti, 2012.gada budžetu. 

2012.gada budžeta konsolidācijas nepieciešamības novērtējums patlaban saglabājas 310 miljonu latu apmērā, tomēr paredzams, ka ekonomiskās izaugsmes atjaunošanās apstākļos 2011.gada vidū šo novērtējumu varētu samazināt. 

Jau vēstīts, ka valdība ar starptautiskajiem aizdevējiem svētdien, 14.novembrī, vienojās par nākamā gada budžeta konsolidāciju 280 miljonu latu apmērā. 

Plānots, ka otrdien, 16.novembrī, ārkārtas sēdē valdība skatīs konkrētus budžeta konsolidācijas pasākumus. Nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas grafiks paredz, ka valdība budžeta projektu Saeimā iesniegs 7.decembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas