Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

25.maiju Latvijā turpmāk varētu oficiāli atzīmēt kā piena dienu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lo
L
Etiķa, Vārāmā Sāļa (Vārāmās Sāls), Piparu un Sinepju dienas varētu likt vienā datumā. Nevajadzētu aizmirsta ATSLOGA jeb ZERO dienu.
nekā personiska...
n
un .. 26.maijā ..MAIZES DIENA 27>maijā ZIVJU DIENA.. 28.maijā GAĻAS DIENA..UTT UTT...līdz Ziemassvētkiem dienu pietiktu ..visiem produktiem!! :))
Mans
M
Onkul, ne-pi-s bobi! 20.maijā ir Eiropas “Jūrniecības diena”.
Zaubes Suns
Z
Atceros Zivju Dienas P.Stučkas LVU ēdnīcā ceturtdienās. Iebildumu pret zivīm galdā nebija un nav. Tas bija krievu okupācijas beigu posmā. Tad, tāpat kā tagad, kretīnisms sita augstu vilni. Toreiz tas bija lielākoties okupantu diktēts. Tagad zeļ mūsu pašu tautiskais kretīnisms. Sekoja mazgāsanas lidzekļi par taloniem, vizītkartes, lai varētu iepirkties veikalos, Atmoda, Dziesmotā Revolūcija.
Smaidiņš
S
Nu, tas jau ir nenopietni, kalendārā vairs nebūs nevienas neatzīmējamas dienas, būs pilns ar piena dienām, sviesta dienām, ābolu dienām, muļķu dienām...
stars
s
Ups! Aber es pienu nedzeru! Ko tad man un TIEM Citiem, kas pienu "nepanes"? Svinēt "vieglo kāju" dienu, vai?
haoss to blice
h
Apiņu tvaikos pabijušais J.D.:atceries ,ka Vispasaules Piena diena ir katra gada 20.maijā.Āmurgalvas tie tawi padomnieki,ja šo nezin!!!?
Senilais Tips
S
Diez vai valsts varēs atļauties oficiālo svētku dienu katrai interešu grupai Latvijā, kurai ir spēcīgs lobijs. Ne visiem svētkiem uzreiz jābūt centralizētiem, valsts līmenī, lai celtu nozares atpazīstamību un godu. Man patīk ikgadējie Piena, maizes un medus svētki Jelgavā augusta pēdējā sestdienā ar aizraujošo piena paku laivu regati. Varbūt vajadzētu domāt kā izvērst šādus svētkus, nevis likt svinēt svētkus, kas lielai Latvijas daļai neko nenozīmētu.
kalts kalts
k
Piena dienu nevajadzētu atzīmēt (to varētu darīt krievvalodīgi runājošie latvijieši, krievinātie etniskie latvji, visādi latviņi un latvītes u.c. viņiem pielīdzināmie), bet svinēt. Turklāt 3 dienas - kā to būtu darījuši senie latvji.
Aiki
A
Jā, un vēl arī sviesta dienu. Noteikti brīvu! Pēc tam derētu ieviest arī maizes, alus un desas dienu.
Fritz Apotheker
F
Latvieši pielūguši Lauka, Meža, Jūras, Dārza, Vēja, Puķu, Zemes, Uguns, Mēslu un Kara mātes. // Piena mātes šaī sarakstā nav. Pirms iedibināt Piena Dienu, jāievieš Lauka, Meža, Jūras, Dārza, Vēja, Puķu, Zemes, Uguns, Mēslu un Kara dienas.
Padomā tik kāda ģeniāla ideja. Ņemot vērā, ka ēdienu un dzērienu ir ļoti daudz, sanāks visu gadu ko svinēt. To Varbūt vienīgi 18.novembrī nevajadzētu, bet Ziemassvētkos varētu būt piparkūku diena, bet Jāņos alus un siera, tāpat kā Lieldienās olu diena.
iksa
i
Skarbi skan, bet Latvijā ir ierasts godināt izvestos un iznīcinātos... Pirmajai gan vajadzēja būt cukura dienai, jo to Latvijā, kas reiz lepojās ar 3 fabrikām, vairs neražo. Tad nu lai vispirms tā būtu piensaimniecības nozare, kas vēl knapi velk dzīvību. Drīz vien tādu dienu vajadzēs cūkām, jo tās patlaban izkauj nenormālos apmēros, tikai žurnālisti par to ne vella neraksta, – iespējams, drīz dzīvu cūku Latvijā vairs nevarēs atrast, būs tikai piemiņas diena pēdējai izkautajai...
Runcis
R
Ta nu nav, ka ministers nedoma. Uz sadu grandiozu pasakumu 0,5 ... 1,5 megalati no budzeta pagrabjami. Ak trukst - aiznemsimies. Piena IZSTRADAJUMU bizness plaukst.
:))
:
Vai karogu arī vajadzēs izkārt??? Man šķiet, ka Jelgavā jau sen Piena svētkus svin bez kāda Seska aicinājuma. :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas