Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

4.maija vakarā vienlaikus dziedās visā Latvijā

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas svētki tiks svinēti kopā ar dziesmu, pavēstīja Dziesmu un deju svētku birojā. 4.maija vakarā vienlaicīgi visā Latvijā kori dziesmas dziedās tieši tajā laikā, kad pirms astoņpadsmit gadiem tika pieņemta vēsturiskā deklarācija.

Plānots, ka 4. maija vakarā vienlaikus visā Latvijā skanēs valsts himna un Jāzepa Vītola “Gaismas pils”. “Šādā veidā vienojoties, mēs apliecināsim, ka dziesmu svētki ir ne tikai jūlijā Rīgā, bet svētki sākas jau daudz ātrāk, būtībā katrā ģimenē, katrā mājā,” sacīja dziesmu svētku virsdiriģents Mārtiņš Klišāns.

Biroja preses sekretāre A. Rozenberga stāstīja, ka pulksteņa laiku izvēli noteica notikumi 1990. gada 4.maijā. “Stunda no 18.00 līdz 19.00 Latvijas nākotnei bija ļoti nozīmīga, jo šai laikā tika pieņemti izšķiroši lēmumi Latvijas nākotnei. Tāpēc kopīgā sadziedāšanās varētu būt viens no svētku emocionālākajiem brīžiem,” uzskata A. Rozenberga.

Rīgā šī sadziedāšanās notiks pie Brīvības pieminekļa, savukārt reģionos sadziedāšanās notiks kultūras centros.

Rīgas Domes Kultūras departamenta vadītāja Diāna Čivle stāsta, ka svētku ietvaros tiks veidota ziedu kontūra ar Latvijas veidolu, savukārt koncerts pie Brīvības pieminekļa veidots saīsinātā dziesmu svētku noslēguma koncerta gaisotnē ar tai sekojošo kopīgo dziedāšanu. Pēc D.Čivles domām tieši ziedi un dziesmas ir veids, kā būtu jāsvin valsts svētki.

Latvijas televīzijas pārstāve Daina Markova skaidroja, ka svētku pasākumus varēs vērot arī televīzijā, jo ik palaikam notiks pieslēgšanās svētku notikumiem, tiks rādīts arī svētku koncerts.

Dziesmusvētku organizatori aicina ikdienu svētku dalībnieku un viesi iemūžināt 4. maija sadziedāšanās mirkļus Latvijas pagastos un attēlus iesūtīt biroja mājaslapā. Labākos darbus apbalvos ar Latvijas bankas īpašo dziesmu svētku monētu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas